SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Felç olan Trabzon, Rize'de kışkırtma

Felç olan Trabzon, Rize'de kışkırtma

20 Eylül 2016 Salı - 11:00








TRABZON FELÇ

Trabzon’u yönetenler, Trabzon’dan sorumlu olanlar hiç Akçaabat’a veya Yomra tarafına gider mi? Sözgelimi Kaşüstü’ne yolları düşer mi? Ya da Söğütlü’ye, Yıldızlı’ya… Hiç Değirmendere’ye uğrarlar mı? Makam araçları Tanjant’tan geçer mi hiç? Kent felç olmuş, yürümüyor. Yomra’dan Trabzon’a bazı saatlerde 1.5-2 saatte gelirseniz şanslısınız. Trabzon Akçaabat arası keza öyle. Kentin merkezi Meydan ve Kahramanmaraş Caddesi tam bir kepazelik. Birdenbire mi oldu böyle? Elbette değil.Yıllardır uyarılara ne kadar kulak astı ilgili devlet kurumları ve belediyeler? Bir hesap kitap yaptılar mı? Sözgelimi Kaşüstü’ne hastane, adliye, alışveriş merkezleri, önemli bir kısmı kaçak ve yasadışı imar verirken, doğacak ulaşım ve diğer altyapı ihtiyaçları hesap edildi mi? Trabzon felç! Bunun en büyük sorumlusu, transit trafikle kent trafiğini tek yola mahkum eden yönetim anlayışıdır. Bunun sorumlusu, Trabzon’u ulaşım başta olmak üzere her açıdan kurtaracak Güney Çevre Yolu’nu tozlu raflarda çürümeye terk eden iktidardır. Bunun sorumlusu, Akçaabat-Yomra arasında raylı sistem kurmak yerine hala sahil yolu üzeri ve civarına onca kaynağı döküp, örneğin Akyazı gibi birkaç yıl içinde işlevsiz kalacak projelerde ısrar etmektir. Oyalamacayı bırakıp çözüm üretin artık!

RİZE VE ARTVİN’DE PROVOKASYON

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Madencilik A.Ş. tarafından bakır madeni çıkarılması için proje hazırlandı. Gelin görün ki aynı yerdealtın ve bakır madeni çıkarılması için çeşitli defalar girişimde bulunuldu ama, Artvin halkının muhalefeti ile konu mahkemelere gitti. Tam 3 kez, ‘’insanadoğaya zarar vereceği, Artvin kentini tehdit edeceği’’ gerekçesiyle iptal edildi. Buna karşın iktidara yakınlığıyla tanınan Mehmet Cengiz’e yeniden ruhsat verildi. Olay, 751 Artvinlinin itirazı ile Türkiye’nin en büyük çevre davası olarak Rize İdare Mahkemesi’nde. Artvin halkı ve halka destek verenler duruşmayı izlemek, anayasal hakları olan açıklama ve gösteri haklarını kullanmak için Rize’ye gitmek istedi. Valilik güvenlik gerekçesiyle yasak kararı getirdi. Artvin Valiliği ise 1 ay süreyle gösteri ve açıklama yasağı kararı aldı. İşte tam bu noktada, kim oldukları belirsiz karanlık bir yapı, her yanı provokasyon-kışkırtıcılık kokan bir korsan bildiri yayınladı. Bildiride gelenlerin dövüleceği, saldırıyauğrayacağı yazılı. Darbe girişiminin yaşandığı ve çok duyarlı bir dönemden geçildiği koşullarda, bu korsan bildiri, Türkiye’ye yapılmış açık bir saldırı ve kışkırtmadır. Bakalım Rize Cumhuriyet Başsavcılığı ne yapacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap