SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Felaket yanımızda!

Felaket yanımızda!

09 Temmuz 2015 Perşembe - 09:22




Moloz mevkiindeki eski çöp alanı kaderine terk edildi. Önceden bölgede gazın çıkış noktası olan 3 baca yerine 1 baca var. Çevre Mühendisi Vildan Özmen





Trabzon Karçev Mühendislik’te çevre mühendisliği görevini yürüten Vildan Özmen, Moloz mevkiinde bulunan eski çöplük alanında biriken metan gazının patlama ihtimali olduğunu belirtti. Trabzon eski Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu zamanında çöplük alanı olarak kullanılmaktan çıkarılarak rehabilite edilen Moloz mevkindeki alanda 3 tane gaz çıkışı vardı. Zaman zaman metan gazı o çıkışlardan yakılarak azaltılıyordu. Şimdilerde ise alanda sadece bir tane gaz çıkışı var ve çöplük alan kaderine terk edildi. Yoğun gaz kokusunun olduğu çöplük alana asfalt, inşaat molozu, lastik ve ilaç atıkları atıldığı tespit edildi. Zaman zaman çöp dökülen yerde açılan bir çukur ise tüyleri ürpertti. Açılan çukura atık sular boşaltıldı, yukarı doğru çıkan gaz ise çukurda kabakcıklar oluşturuyor. Çöplük alan il dışından gelen mevsimlik işçi ve dilencilerin cirit attığı yer oldu. Bölgede çadırlarda yaşayan bu kişilere ise kimsenin ses çıkardığı yok. Şehrin merkezinde olan bu alanı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün görmemesi tepki çekiyor.

ORADA PROBLEM VAR

Aylar önce Moloz mevkiinde bir kepçenin orada çalıştığını belirten Çevre Mühendisi Vildan Özmen, "Ortahisar Belediyesi’nin sınırları içerisinde olduğu için belediyeye sordum bilgi edinme kanunu kapsamında. Onlar da bana cevap olarak o alanın TİSKİ’de olduğunu söylediler. Sonrasında TİSKİ’ye yazarak orada ne yapıldığı konusunda bilgi istedim. Bana cevap olarak, ‘bahsi geçen yer bizim kullanımımızda değil’ dediler. Alan ortada kaldı. O alan ile ilgili bir problem var. Yol yapım çalışması esnasında sökülen kalıntılar orda. İlaç atıkları, ev yıkıntıları orda" dedi.

KİMİN YETKİSİNDE?

Özmen, şunları aktardı: "Bacalar yapılır ki metan gazı çıkışı olur ve bu uzun yıllar sürebilir. Maalesef orada bir tane baca vardı. Bakımının yapılmadığını düşünüyorum. Yapılan işte de endişem alanın üstüne yük bindiği için, bir tane baca var, alttaki metan gazı sıkışırsa, sıkışmadan dolayı bir patlamam olabilir. Alan gerçekten feci bir durumda. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Ortahisar Belediyesi’nin yetkilisi kullanmıyorum diyor. Alanı kim kullanıyor çok merak ediyorum."


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap