SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fatsa’da siyanür direnişi

Fatsa’da siyanür direnişi

25 Mayıs 2015 Pazartesi - 17:10




Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yabancı ortaklı özel bir firma tarafından iyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatılmasını protesto eden vatandaşla





Çadırda her gün nöbet tutan vatandaşlar altın ayrıştırılması için yapılan çalışmaların durdurulmasını istedi.Fatsa'ya bağlı Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkisinde özel bir firma tarafından geçen Ekim ayında 100 dönümlük orman arazisindeki ağaçlar kesilerek siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatıldı. Bölgede kurulan şantiyede çalışmalar devam ederken, siyanürle altın ayrıştırılmak istenmesine tepki gösteren vatandaşlar ve çevreciler tarafından da bölgede direniş çadırı kuruldu. Çevre köylerde yaşayan vatandaşların direniş çadırındaki siyanür karşıtı nöbeti 213'üncü güne ulaştı. Direniş çadırının önüne üzerinde 'Kanserden ölmek istemiyorum. Andır kalsın siyanürünüz' yazan iki tabut yerleştirdi. Protestocular maden sahasının önüne kadar sloganlar atarak yürüyüp basın açıklaması yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap