SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Esnafın hareketi çileden çıkardı

Esnafın hareketi çileden çıkardı

27 Kasım 2016 Pazar - 08:49




Arkadaşları için oturma eylemi gerçekleşen öğretmen Hatice Yüksel’e bir esnaf ıslatınca büyük tepki gördü. Diğer esnaf ise öğretmene çay ikram ederek





Hatice Öğretmen arkadaşlarının görevine dönmesi için oturma eylemi gerçekleştirerek görevlerine iadesini istedi.

Öğretmen Hatice Yüksel KHK’larla açığa alınan öğretmen arkadaşları Acun Karadağ, Semih Özakça ve akademisyen Nuriye Gülmen’in görevlerine iadesi için Trabzon Sanat Sokağı’nda 1 saat oturma eyleminde bulundu. Barışçıl demokratik eylemini gerçekleştiren Hatice Yüksel’i yerinden kaldırmak için bir esnaf eylem yapılan yere uzak olmasına rağmen  dükkanının önünü kapattığı iddiasıyla tepki gösterdi. Duruma müdehale eden polis ortamın sakinleşmesini sağlasa da  dükkan çalışanı eylemcinin arkasına çiçek koyarak sulama bahanesiyle öğretmeni oturduğu yerde ıslanmasına neden oldu. Bu davranışı ise çevredeki vatandaşlardan büyük tepki görünce geri çekildi. Esnafın bu hareketini kınayan başka bir esnaf ise öğretmene önce ıslanmasın diye karton verdi sonra da çay ikram etti. 

Çevredeki vatandaşlardan büyük destek gören Hatice Öğretmen, arkadaşlarının FETÖ terör örgütü ile hiçbir ilgisinin olmadığını demokrat devrimci insanlar olduğunu söyledi. Hatice öğretmen, “3 arkadaşımız 15 gündür Ankara’da Yüksel Caddesi’nde işlerine geri dönmek için eylem yapıyorlar ve bu eylem sürekli polis müdahalesi ile sürekli sonlandırılmaya çalışıyorlar. Bizler de bu arkadaşlarımızın mücadelesine de destek vermek istedik. Çünkü bu arkadaşlarımız haklılar meşrular demokratik haklarını kullanıyorlar ancak son derece büyük bir baskı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bizler de onlar işine dönene kadar onların mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap