SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eşinin en iyi tayfası

Eşinin en iyi tayfası

07 Mart 2015 Cumartesi - 14:00




Giresun’un Tirebolu ilçesinde 12 yıldır, “Vira bismillah” diyerek denize açılan Yeter Kıranlı, eşinin en iyi tayfası.





Tek geçim kaynaklarının küçük balıkçı tekneleri olduğunu belirten Yeter Kıranlı, eşine yardımcı olmak için çıktığı balıkçılığın artık bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Evlendikten hemen sonra eşiyle balıklık yapmaya başladığını belirten Yeter Kıranlı, “Evleneli 12 yıl oldu. O gün bu gündür denizlerdeyiz. Denizde avlanmak geçim kaynağımız olduğu kadar yaşam tarzımız haline geldi” dedi.

Eşi kaptan, kendisi tayfa olan Yeter Kıranlı, “Balık avında her işi yapabiliyorum. Kadınlara göre zor olduğu düşünülse de ben ağ seriyorum, saçma atıyorum, çapari yapıyorum. Tekneyi kullanabiliyorum. Hatta tek başıma avlanabiliyorum. Güneş doğarken kahvaltımızı teknede yapıyoruz. Güvertede nevalemizi hazırlayıp birlikte yiyoruz. Güneş doğarken denizin ortasında kahvaltı yapmak bambaşka bir şey. Denize alışan insan denizsiz yapamaz” diye konuştu.

Eşiyle denize ağ attığını, birlikte topladıklarını ve denizden çıkan kısmetleriyle geçimlerini sağladıklarını ifade eden Yeter Kıranlı, “Yardımcıya para vermemek için ben eşime yardımcı olmaya başladım. Eşim çok anlayışlı bir insan. Evde kalmak, onun yolunu gözlemek istemedim. Evdeki işlerde bana yardımcı olan eşime, şimdi denizde yardımcı olmaktan ve ayrıca ev ekonomisine katkıda bulunmaktan mutluyum" dedi.

Kadınlar gününün kendisi için sadece ağlarının balıkla dolu olduğunu da belirten Yeter Kıranlı, “Kadınların günü her gündür, benim günü ise ağlarımın balıklarla dolu olduğu gündür. Ağlarım doluysa ve iyi bir fiyata satabildiysek o günümüz güzel geçer.”dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap