SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Enflasyon her geçen gün artıyor… Milli üründe ise fiyatlar geri gidiyor… Bu işte terslik var fındık çakıldı!

Enflasyon her geçen gün artıyor… Milli üründe ise fiyatlar geri gidiyor… Bu işte terslik var fındık çakıldı!

11 Aralık 2023 Pazartesi - 10:57




Yüksek fiyat beklentisi ile fındığını elinde tutan fındık üreticilerinin hayalleri suya düştü. Yüksek enflasyona rağmen fındık fiyatları 91 TL’ye kadar düştü.





ÜRETİCİLER TEPKİLİ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı ve ihracat ürünü olan fındıkta üreticilerin yüksek fiyat beklentisi boşa çıktı. Fındığını pazara indirmeyen ve fiyatların en az 120 TL’ye çıkmasını bekleyen yüz binlerce fındık üreticisi hayal kırıklığına uğradı. Fındık üreticileri, her geçen gün enflasyonun yükselmesine rağmen fındık fiyatlarının düşmesine tepki gösterdi.

TMO GÖREVE

Geçtiğimiz günlerde 100 TL’ye yükselen fındık fiyatları, 91 TL’ye geriledi. Fındık fiyatları Trabzon’da 91-92 TL, Giresun’da kalite yağlı fındık 98 TL, Düzce’de 91-92 TL, Samsun’da 90 TL, Zonguldak’ta 91-92 TL, Sakarya’da 91-94 TL oldu. Ferrero ise 95 TL’den alım yaptı. Fındık üreticileri Toprak Mahsülleri Ofisi’nin piyasaya müdahale ederek fiyatların yükseltilmesini talep etti.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap