SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > En iyiler Karadeniz'e geliyor

En iyiler Karadeniz'e geliyor

22 Temmuz 2015 Çarşamba - 13:24




Türkiye Wushu Federasyonu Asbaşkanı ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, uluslararası alanda wushu sporunda dünyanın en iyilerin





Genç,  yaptığı açıklamada, Çin ata sporu olan wushunun Türkiye'de her geçen gün yaygınlaştığını vurguladı.Wushunun diğer spor dallarına göre farklı olduğunu vurgulayan Genç, "7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor dalıdır. Çocuklar ile anne ve babanın, torunlarla ninenin, dedenin beraber yarışabilecekleri bir spor. Bu spor kısım kısım. Mesela taiçi sporu var. Çin'de ve Uzak Doğu'da milyarlarca insan her sabah taiçi yaparak güne başlıyor. Tabi spor yapıldığı için de gün içerisinde daha verimli çalışıyorlar. Bu da onlara zindelik katıyor" diye konuştu.Ordu halkının güne güzel başlayabilmesi adına çalışma yürüttüklerini anlatan Genç, vatandaşların daha rahat yapabileceği bir saat ayarlanarak taiçi sporunun geleneksel olarak sahilde yapılmasını planladıklarını dile getirdi.Genç, kungfunun çeşitli stilleri bulunduğunu, bu sporun wushu çatısı altında toplanmış adı olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin dünya ve Avrupa şampiyonluklarının olduğuna dikkati çekti.

 "Dünyanın en iyileri Türkiye'ye geliyor"

Türkiye Wushu Federasyonu'nun organize ettiği programla farklı ülkelerden dünya wushu şampiyonlarının Türkiye'de gösteri sunacağını belirten Mustafa Genç, şunları kaydetti:"Federasyonumuz uluslararası alanda wushu sporunda dünyanın en iyilerini Türkiye'ye getiriyor. Dört ilde wushunun gösterisi yapılacak. Bunun da bir ayağı da Ordu'da olacak. İlk gösteri İstanbul'da, ikinci gösteri ise Ordu'da yapılacak. 27 Temmuz Pazartesi günü Ordu Atatürk Parkı'nda etkinliğimiz gerçekleşecek. Etkinliğe Büyükşehir Belediyesi ile ev sahipliği yapacağız. Büyük bir organizasyon olacak. Çünkü dünya şampiyonları gösteri sunacak. Büyükşehir ve Altınordu Belediyesi'yle sahili spor aktivitesi ile canlandırmak istiyorduk. Bunu da ilk olarak wushu ile yapacağız."Genç, yaklaşık 20 dünya şampiyonunun organizasyonda yer alacağını vurgulayarak, bu durumun da Türkiye'de wushunun geldiği yerin göstergesi olduğunun altını çizdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap