SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > En hızlı büyüyen üniversiteyiz

En hızlı büyüyen üniversiteyiz

27 Eylül 2016 Salı - 10:59




Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim yılı akademik açılış töreninde konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız Avrasya





Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim Akademik Yılı düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinlikler çerçevesinde Trabzon Valiliği Tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda ise açılış töreni gerçekleşti. Programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, mütevelli heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran, Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreçteki gelişmeleri anlattı. Özoran, “ Avrasya Üniversitesinin kurucusu Sayın Ömer Yıldız yıllar alan zor bir süreçten geçerek üniversitemizi kurmuş ve birbirinden güzel üç ayrı yerleşke kazandırmıştır” dedi.

BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise, bugün bizim bayramımız diyerek sözlerine başladı. Yıldız, bayram günümüzde bizi yalnız bırakmayarak bu törenimize katılan başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere konuklarımıza ve özelikle velilerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum dedi.

Bütün konuşmalarımda dile getirdim yine sizin huzurunuzda söylemek istiyorum. Avrasya Üniversitesinin Kuruluşunu sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’na, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na ve Kuruluşumuzdan sonra desteği olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e huzurunuzda teşekkür ediyor saygıyla şükranlarımı sunuyorum.


218 ÖĞRENCİDEN, 8000 ÖĞRENCİYE

Avrasya Üniversitesi’nin2011-2012 yılında 218 öğrenciyle eğitime başladığını belirten Yıldız, 2016-2017 eğitim öğretim akademik yılına 8000 öğrenciyle başlıyoruz, yine aynı tarihte 3 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksekokulumuz vardı şimdi ise 4 fakülte 4 meslek yüksek okulu, 3 enstitümüz var. Sadece 9 bölümümüz vardı şimdi ise 33 lisans, 38 ön lisans, 12 yüksek lisans ve 2 doktora bölüm ve programımız var. 22 idari ve 34 akademik personelle başlamıştık şimdi 72 idari 275 akademik personelimiz var. Üç Yerleşkeye sahip olan üniversitemizin toplam 89 bin metrekare arazisi ve 70 bin metre kare kapalı alanı mevcuttur.

Avrasya Üniversitesi en hızlı büyüyen üniversiteler arasında ilk beşte yer alıyor. En fazla Kontenjanı olan üniversiteler arasında ilk 10’da yer almaktayız ve YÖK denetleme raporuna göre bir yılda %86 büyüyen bir üniversiteyiz.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Önemli konulara konuşmasında yer veren Yıldız, ülkemizde ve Trabzon’da büyük bir bilgi kirliliği var. Bizim ve üniversitemiz hakkında da 15 Temmuzdan önce değişik dedikodular üretildi, bundan şahsım ve üniversitem çok etkilendi. Bu üniversiteyi ben 22 arkadaşımla birlikte kurdum. Bu 22 arkadaşımın arasında devletimize milletimize bayrağımıza ve cumhuriyetimize ters düşen olmamıştır. Ama bundan da önemlisi altıncı yılına girdiğimiz bugüne kadar değerlerimize karşı olan, ters düşen hiçbir hocamız da olmadı. Bunu burada herkesin huzurunda söylemek gereği duyuyorum. Özellikle hocalarıma teşekkür ediyorum. Bütün üniversitelerde az ya da çok 15 Temmuza destek veren insanlar çıktı, ama Avrasya’mızda tek bir kişi bile terör örgütü üyesi çıkmamıştır. Bu benim için gurur kaynağıdır.


Yeni projelerle huzurunuzda olmaya devam edeceğiz özellikle Bilim Köyü projemiz var, Uluslararası Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra birkaç Fakülte daha açma projemiz var. Burada Sayın Valimizden ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu projelerimizde destek vermelerini istiyoruz, destek vereceklerine de cani gönülden inanıyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap