SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Emniyet'e ilk yardım eğitimi

Emniyet'e ilk yardım eğitimi

19 Şubat 2013 Salı - 11:18




Giresun’un Eynesil İlçesi Toplum Sağlığı merkezinde tarafından ilçede görev yapan Emniyet personellerine İlk yardım ve temel yaşam destek teknikleri e





Eynesil Toplum Sağlığı merkezi doktorlarından Dr. Zühtü Bener Akgün tarafından ”İlk Yardım nasıl olur?” İlk Yardım Teknikleri” eğitimleri uygulamalı olarak emniyet personeline anlatıldı. Dr. Zühtü Bener Akgün “İlk yardımın temel amacı yaşamı tehdit eden esas nedenleri ortadan kaldırmaktır. Zaman çok önemlidir, özellikle yaralanmalı trafik kazalarında ölümlerin yüzde 10'unun ilk 5 dakikada, yüzde 50'sinin ise ilk 30 dakikada meydana geldiği değişik çalışmalarla saptanmıştır. Bundan anlaşılacağı gibi geçen her zaman dilimi ölüm oranını artırmaktadır. Bu nedenle en etkili yardım ilk 30 dakikada yapılmalıdır. Beyin dokusunun da oksijensizliğe azami 4 - 6 dakika dayanabileceği düşünüldüğünde bu sürenin önemi tartışılmazdır” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap