SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Emekliyi kandırmayın

Emekliyi kandırmayın

07 Ekim 2015 Çarşamba - 09:42




Siyasi partilerin emeklilere vaatlerinin ellerinde olduğunu söyleyen TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, politikacıları uyardı. Bayraktar, “Bi





Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, 1 Kasım Genel Seçimler öncesi siyasi partilerin seçim bildirgelerini hatırlatarak emeklilere verdikleri vaatlere değindi. Bayraktar, “Bu bildirgeleri ziynet eşyası gibi saklıyoruz” dedi.

YALAN İSTEMİYORUZ

Bayraktar, “Trabzon şubemizin Türkiye geneline yansıyan Kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye talebimizi ve şube olarak beklentilerimizi, emeklilerimize yapılması zorunluluk haline gelen iyileştirmelerin artık bütün partilerimizin beyannamelerinde yer almış olması sevindiricidir. Siyasi partilerin görüşleri elimizdedir. Dün olduğu gibi bugün de aynı şekilde bu işi takip edeceğiz. Biz aldatılmaya gelmeyen bir topluluğuz. Saygı duyulması gereken bir topluluk olarak bize yalan söyleyen ve cayan istemiyoruz” diye konuştu.

EMEKLİ NE İSTİYOR

Büyük Önder Atatürk’ün “Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan devletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözlerini hatırlatan Bayraktar, emeklilerin taleplerini sıraladı: “Emeklilerden kesilen sağlık katkı payları kaldırılmalı. Gerçek bir İntibak Yasası 200 öncesi ve 200 sonrası yapılmalı. Çalışan emekliden kesilen SGK destek primi kaldırılmalı...


GERÇEK EFLASYON

Açlık sınırı altında maaş alan emekli olmamalı. Tüfe zammı yerine gerçek enflasyona seyyanen zam uygulamasına geçilmeli. Siyasi partilerin beyannamelerinde yer alan vaatler kitaplarda ve sözde kalmamalı. Banka promosyonlarının önü açılmalı. Toplumun yaşlı ve emeklileri olarak sevgi saygı ortamı oluşmalı. Sosyal güvenlik haklarımız geliştirilerek günün şartlarına göre yeniden düzenlenmeli.” Bayraktar, 1 Kasım Genel Seçimlerinin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

GERİ DÖNMELİ

Öte yandan Burhan Bayraktar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon Genel Müdürü Musa Bulut’un görevden alınmasına tepki göstererek görevine iadesini istedi. Bayraktar, “Emeklilerin sorunlarında Musa Bulut bizim her daim yanımızdaydı. Musa Bulut’un görevden alınışı bizi korkunç yaralamıştır. Öksüz çocuk gibi kaldık ortada. Musa Bulut’un sıcaklığı, şefkati, iyi niyetle emeklilerine sarılması ile emekli onur duymuştur onunla” diye konuştu. 

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap