SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eğitime adanan bir ömür

Eğitime adanan bir ömür

25 Eylül 2016 Pazar - 13:42




Yenicuma’da okul yaptıran Trabzonlu hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh, eğitime yaptığı yatırımlarını anlattı. Çoruh, “Bu iş gönül işidir” dedi.





Genç yaşlarda İstanbul’a gidip çok çalışıp ayakkabı sektöründe başarılı olan İstanbul Kefalet ve Kooperatif Bölge Birliği Başkanı Temel Yaşar Çoruh, oğlu Osman Çoruh ve torunu Temel Çoruh Tek-Art Medya Merkezi’ni ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Kofoğlu ve Genel Koordinatör İbrahim Yüce ile görüşen Trabzonlu hayırsever işadamı Temel Yaşar Çoruh, Yenicuma Mahallesi’nde kendi adını taşıdığı okulu nasıl yaptırdı.

 Halen kirada oturduğunu anlatan Temel Yaşar Çoruh, okulu yaptırdığı zaman okula yaptığı bütün masrafları ise vergiden düşmedi.

AYAKKABI MÜHENDİSİ ÇIKARIYORUZ

Çocuklarının ısrarı ile İstanbul’da okul yapmayı düşündüğünü söyleyen Temel Yaşar Çoruh, merhum işadamı Ali Kemal Aktürk’ün ısrarı ile okulu Trabzon’da yapmaya kararlaştırdığını söyledi. Çoruh, “Bu okulu yaptık ama sadece arkadaşlarımızla 3 tane Anadolu Meslek Lisesi yaptık. Sadece ayakkabıcılık eğitimi var. 5 tane üniversitede ayakkabıcılık eğitimi veriyoruz. Ayakkabı mühendisi çıkarıyoruz. Okullarımızda 550 talebe vardır. İstanbul’da ki okullarımız iş garantilidir. Yurdumuz var Anadolu’dan gelen çocuklarımız kalırlar, para vermezler ayrıca harçlıklarını da veririz. Devletin bir kuruş parası yoktur meslektaşlarımızdan 1,5 günde 3 milyon para topladık bu işi yaptık” dedi.

ZENGİN DEĞİLİM KİRADA OTURUYORUM


Bazı arkadaşlarımız eğitime yatırımın zengin işi olduğunu söylediğini belirten Temel Yaşar Çoruh, Eğitim işi yapmaya çalıştıklarını söyledi. Çoruh, “Ben zengin işi olduğuna inanmıyorum. Bu iş gönül işidir zengin adam parası olan adamdır. Ben zengin değilim ne olduğumuzu herkes buluyor. Günlük çalışıp yerim. 73 senedir çalışıyorum bu zamana kadar biriktirdiğim parayla yaptırdım. Şu anda ben kirada okuyorum, evim de yok. Vasiyetimin bir tanesi de şudur. Ben ölünceye kadar bizim nüfus kütüğümüz alınmayacaktır” diyerek benden sonra da eğitim işine çocuklarının katkı sağlayacağını söyledi.  

MANEVİ DESTEK HİÇ GÖRMEDİK

Yenicuma okulunu yapımında ve yapıldıktan sonra hiçbir manevi destek Trabzon’daki yöneticilerden almadığını belirten oğul Osman Çoruh, okulun açılışına ve okulda yapılan oda açılışına hiçbir vali veya belediye başkanının katılmamasına sitem etti. Çoruh, “Biz bu okula 2006 senesinde başladık 2008’de açılışını yaptık. İnşaat aşamasında o 2 sene içerisinde hiç kimseden en ufak manevi hiçbir destek görmedik. Bir kişi yanımıza gelmedi. Sanki burada yabancı birisi gelmiş inşaat yapıyor bu benim çok ağrıma gitti. Okulu bitirdik gene kimsede ses yok. Hiç olmasa babamın onure olması anlamında orada bir şey olmasını isterdim” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap