SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eğitim rezaleti

Eğitim rezaleti

27 Eylül 2016 Salı - 11:36




Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesinde Hasan Tahsin Kırali İlkokulunda okula başlayan minik öğrenciler ve çocuklarını okula getiren velil





Okulların 1 hafta önce açılmasına rağmen hala 5 sınıfın sınıf öğretmenlerinin atamaması velileri isyan ettirdi.

 

İSYAN ETTİLER

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla minik öğrencileri ve velileri büyük heyecan sardı. Ancak Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukarçayır Mahallesinde bulunan Hasan Tahsin Kırali okulunda durum hiçte öyle olmadı. Okulların bir hafta önce açılmasına rağmen beş tane 1. Sınıf öğretmeninin hala göreve başlamaması öğrenci velilerini isyan ettirdi.

 SINIFLAR KALABALIK


Bir haftadır çocuklarını okula getiren veliler, “Çoğu okulda öğrenciler artık sınıflarına alıştı ama bizim hala bir öğretmenimiz yok. Yıllarca FETÖ mensubu kişileri torpille öğretmen yaptılar şimdide açığa alınca eksiklik ortaya çıkıyor. 20 kişilik sınıflar 40-50 kişi olmuş. Ülkemizin kalkınması iyi eğitimden geçer ancak bu şekilde çocuklarımızdan bir gelecek bekleyemeyiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  

ARTIK YETER

Yaşanan durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve BİMER’e şikayet eden veliler, “Binlerce atama bekleyen öğretmen var. Bu şekilde bir okulda açık olması çok saçma. Okul yönetimi her gün bize öğretmenler bugün yarın başlayacak diyor ama her gelmemizde öğretmen bulamıyoruz. Eğer bu iş böyle giderse çocuklarımız sınıflarda biz eğiteceğiz artık” diyerek yetkililere seslendiler.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap