SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Eğitim Kurumları yöneticileri toplandı

Eğitim Kurumları yöneticileri toplandı

16 Ocak 2015 Cuma - 12:11




Eğitim Kurumları Yönticileri Toplantısında konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'da eğitimi hak ettiği yere getireceğiz" dedi.





Ordu İli Eğitim Kurumları Yöneticileri Toplantısı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Toplantıda Altınordu, Ulubey, Gölköy, Gürgentepe, Mesudiye, Kabadüz, Gülyalı ve Perşembe ilçelerinde görev yapan okul yöneticileri yer aldı. Toplantıya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantısnın açılış konuşmasını yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eğitimin önemine vurgu yaptı. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin eğitime bağlı olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Bizler bu toplantılarla eğiteme gönül veren, geleceği yetiştirmede önemli etkiye sahip olan bu arkadaşlarımızla sohbet etme ihtiyacı duyduk. Sizin yaptığınız iş yalnızca çocuklara okuma yazma öğretmek değil, onu her anlamıyla yetiştirmek. Bir memleketin gelişmişlik düzeyi, insan kalitesi, yaşam kalitesi, insan ve hayvan haklarına duyarlı, çevresine duyarlı ve eğitim seviyesi yüksek ise okuma yazma oranı da yüksek olur. Eğer bu oranlar düşükse, hem ekonomik gelişmişlik, hem siyasi gelişmişlik, insan ve hayvan hakları, adalet bilinci ne kadar eksikse, eğitim öğretime verdikleri değerin bir sonucudur ve eğitim bu konuda çok önemlidir. Eğer iyi bir insan, iyi bir yurttaş, gelişmiş bir çevre istiyorsak, bu insanlarımıza çok iyi eğitimler vermeliyiz. Sadece ders müfredatına bağlı olarak değil de eğitimi her yönüyle vermeliyiz. Bu yüzden, zor şartlarda çocuklarını okutan ailelerin çocuklarını akşama kadar oyalayıp geri göndermeyeceğiz, onlara çok iyi eğitimler vereceğiz" diye konuştu.

Ordu'da yapılan, yapılacak olan ve yapılması planlanan okullar hakında açıklamada bulunan Vali Balkanlıoğlu, "Ordu merkezde 14 okul açılışa hazır durumda. Merkezde yapılacak 4 okulun parası hazır, 7 okulun da ihalesi yapılacak. Bunların dışında Ordu merkeze 4, Fatsa'ya ve Ünye'ye de 8 okul yapılırsa Ordu'da hiçbir okul problemi kalmayacak. Yüksek ilçerin göç vermenın oranı fazla olması sebebiyle oralara yapılacak büyük olkullar israf konumunda olacak, bunun için fizibilitesi çok iyi yapılmalı. Ordu'da eğitimi hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap