SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ebelerimizi ağlattılar

Ebelerimizi ağlattılar

17 Mayıs 2015 Pazar - 16:47




Sağlık sektörü patlamaya hazır bomba gibi! ‘Sağlıkta reform yaptık’ deniliyor ama ebesinden hemşiresine, doktorundan memuruna kadar herkes dertli.





ÇALIŞANLAR İSYANDA!

İktidar partisi yetkilileri, her defasında her platformda ‘Sağlıkta reform yaptık diyor’ ama sorunlar dağ gibi... Hem sağlık hizmeti alan milyonlarca vatandaş hem sektördeki yüzlerce çalışan isyanda. Hastane binaları yetersiz, maaşlar dersen düşük, çalışma şartları çağ dışı... Her gün yüzlerce hastaya bakmak zorundalar. İnsanca yaşam hakkı peşindeler.

BU SAYI YETMEZ!

Trabzon’da ebeler ve hemşireler sorunlarını dile getirmek için Ebeler ve Hemşireler Haftası’nda buluşarak, çalışma koşullarının ağırlığından yakındılar. Burada konuşan SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl 5 bin hemşire alacağına dikkat çekerek, bu sayının yeterli olmayacağını savundu ve hükümeti göreve çağırdı.

İNSANCA YAŞAM

Pamuk, “Ebelik ve hemşirelik mesleğinin bağımsızlığı ve onuru için mücadeleyi yükselterek devam ettireceğiz. Tüm hemşireler için güvenli çalışma koşulları, performansa mahkum edilmemiş insanca yaşanacak ücret, mesleki hakların ve yetkilerin tam kullanımı, şiddetten ve hiyerarşiden arınmış çalışma mekanları istiyoruz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap