SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Duvarlar çiçek açıyor

Duvarlar çiçek açıyor

14 Aralık 2012 Cuma - 14:56




Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü park ve bahçelerin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında yapılan bitkilendirme çalışmaları devam ediyor.





Şehrin belirli noktalarında uygulanan lale dikimlerinin ardından sıra duvarların bitkilerle renklendirilmesine geldi. Özellikle büyükşehir belediyelerinde uygulanan duvar bahçe ile Rize şehir merkezinde bulunan viyadük köprü ayaklarında kendiliğinden otomatik sulama sistemli çiçekler dikilerek renklendiriliyor. Rize Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler ekiplerince 'Dikey Peyzaj' olarak da adlandırılan bu çalışma başlangıç olarak Çiftekavak mevkiinde duvarda, merkez kavşakta köprü ayaklarında 300 m2'lik bir alanda uygulanıyor. Üstüste yerleştirilen saksılardaki bitkilerin sulaması damlama yöntemi ile gerçekleştirilecek. Rize Belediyesi tarafından yapılan bitkilendirme çalışmasında, daha dayanıklı olduğu düşünülen sukulent bitkiler tercih ediliyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap