SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Düşmana geçit vermeyeceğiz!

Düşmana geçit vermeyeceğiz!

03 Mart 2017 Cuma - 10:32




Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşu coşkuya sahne oldu. Belediye Başkanı Reşat Kasap, ülke üzerinde emelleri olanlara gönderme yaptı.





Atatürk heykelinin valilik önüne taşınmasının ardından 2 Mart Rize’nin kurtuluşu töreni yeni tören alanında yapıldı. Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle valilik önünde ilk resmi tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk heykelinin kaldırılarak valilik önüne taşınmasıyla heykelin taşınması ve taşınma süreci gündem olmuştu. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Doğu Karadeniz ve Rize’nin ipek yolu üzerinde olması nedeniyle her zaman işgal konusunu taşıdığını söyleyerek, “1. Dünya Savaşı’ndan yorgun çıkan ülkemizin ardından Rize Rus işgaline uğradı. İşgalin ortaya koyduğu zorluklar vardı. Açlık, hastalık, yoksulluk hepsi birleşmişti.

2 Mart 1918 tarihinde Ruslar çekilmeye başladı. Ancak bu topraklar hiçbir zaman düşmansız kalmadı. İçeride ve dışarıda sürekli bu düşmanlarla yaşamaktayız. Bu topraklarda yaşayanlar her zaman hazır ve dirayetli olmak zorunda, bu topraklar birçok kahramanlar yetiştirmiştir ve bu nesil asla düşmanlara geçit vermeyecektir” dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüller verildi. Ardından folklor gösterisi sunuldu. Bürokrat ve halkın birleşmesi ile alandaki tören sona erdi. Kültür merkezinde ise günün fotoğrafları sergisi açıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap