SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Duroğlu’na ilçe olmak yakışır

Duroğlu’na ilçe olmak yakışır

27 Aralık 2016 Salı - 10:32




Giresun’un merkez ilçeye bağlı Duroğlu beldesi, 8 yıl önce yeniden kazandığı belediye statüsünün ilçeye dönüşeceği günü bekliyor.





Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, “Duroğlu’nun ilçe olması noktasında altyapısal olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Buna vatandaşlarımız ve bizler hazırız. Belediye Başkanı olarak vatandaşların şahsında Duroğlu’nun ilçe olması en büyük hayalim. Belediye başkanı olmadan önce Duroğlu düşen beldeler arasında iken, buranın bugün ilçe olması en büyük muradımız olur diye düşünüyorum” dedi.

Giresun’un en yakın komşusu Ordu’nun büyükşehir statüsünde olduğunu hatırlatan Kılıçarslan, “İnşallah Giresun da büyükşehir statüsüne geçecek. O takdirde beldeler tamamen kapanıyor. Belediye başkanlığını yapmış olduğum bir yerin kapanmasını elbette istemiyoruz. Duroğlulu olup İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın beldelerine sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Duroğlu beldesinin gerçek nüfusu, birçok ilçeden daha çok. ‘Niye ilçe diyoruz’ diye belki vatandaşlarımızın aklına bir soru gelebilir. 8 yıldan bu yana burada belediye başkanlığı yapıyorum. Vatandaşlarımızın ve siyasilerin sayesinde hatırı sayılır hizmetleri oluşturduk. Burası Giresun sahiline 8 kilometre, merkeze ise 14 kilometredir. Çanakçı ilçemizin nüfusu bin 830. Uzun yıllardan bu yana ilçe olarak devam ediyorlar. Çamoluk’un nüfusu bin 500-bin 600 civarında. Uzun yıllardan bu yana ilçe olarak devam ediyorlar. Güce ve Doğankent’in nüfusu 3 bin dolayında, oralar uzun yıllardan bu yana ilçe olarak devam ediyorlar.

Duroğlu beldesinin yaz-kış daimi olarak oturan insanı 3 bin 500 civarında ve burası neden olmasın diye düşünüyoruz. İnşallah buranın da ilçe olması gerek vatandaşlarımız ve gerekse bizler açısından çok önemli. Siyasilerimizin de desteği olursa, Giresun’da bir ilçemiz daha fazla olmuş olacak. Şu anda son kayıtlarla birlikte biz nüfus olarak yeterliyiz. İlçe olmaya da hazırız ve talibiz. Duroğlu’nun ilçe olacağı günü bekliyoruz.


Modern belediye binası

Beldemize hizmet konusunda hiç durmadık, sürekli yol aldık. Konacık Mahallesi’ndeki belediyemizin mevcut hizmetini karşılayamayacak durumda olan 70 yıllık eski hizmet binasının yerine Duroğlu’na yakışır bir meydan ve havuz yaptık. Homurlu Mahallesi’ne de 1.200.000 TL maliyetli modern belediye hizmet binası yapıldı. 4 kattan oluşan binada çok amaçlı salonlar, kütüphane ve sosyal tesisler bulunuyor.

Sel kaderimiz olmayacak

Konacık ve Homurlu mahallelerini birbirine bağlayan ikinci araç köprüsü tamamlandı. Çift gidiş-geliş 8 metre eninde ve 52 metre boyunda her türlü araç geçişine uygun bir köprü oldu. Sel afetlerinin artık beldemizde yaşanmaması için Konacık ve Homurlu’yu ayıran Aksu ırmağı üzerine karşılıklı 200+200, 400 metre uzunluğunda beton duvar yapıldı. Ayrıca Değirmendere deresinin ıslahını da DSİ’ye yaptırdık. Değirmendere üzerindeki köprü yıkılıp yerine daha modern ve selden etkilenmeyecek köprü yapıldı. Artık sel kaderimiz olmayacak

GİRESUN’UN İLK YAPAY ŞELALESİ


Çok önem verdiğimiz, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı Kadınlar Pazarı’nı hizmete açtık. Giresun’daki ilk yapay şelale Duroğlu’nda yapıldı, bu çok önemli. Oyun parkı yapıldı. Şehit Zafer Konak İlköğretim Okulu’nun çamurlu bahçesi betonlandı. Çocukların hentbol, voleybol ve futbol oynayabilecekleri çok amaçlı spor sahası yapıldı. Yine okula 15 bilgisayar ve 6 adet projeksiyon aleti kazandırıldı.

ESKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR

Duroğlu merkezde kötü görüntü ve metruk 16 adet bina yıkıldı. Diğer kullanılan binaların %99’a yakın kısmı sıvattırılıp boyandı. Duroğlu’na güzel bir görünüm kazandırıldı. Eski Başkan Mehmet Pay’ın  yarısını yaptığı parke çalışmasını Duroğlu merkezde tamamlayıp merkezin tümünü beton parke ile çamurdan kurtardık. Eski başkanımıza teşekkür ediyoruz. ALTYAPI-ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI Yaklaşık 6 yıllık dönem de belediyemizin araç filosunu iki katına çıkardık. 1 ekskavatör,  1 kamyon, 1 itfaiye aracı, 1 çöp kamyonu, 1 greyder,  1 minibüs, 1 küçük otobüs… Sağlık ocağı yenilendi ve 5 ana mahalle ve 16 köye hizmet veriyor. Yılda 15 binden fazla hastaya hizmet veriyor. Meydan havuzunu da ışıklandırarak halkımızın gecede havuz başında sohbet ederek gezinti yapmasına olanak sağlamış olduk. Konacık merkezde alt yapı ve üstyapı tamamen yenilendi.

NE DEDİYSEK YAPTIK

Beldemizin her köşesine ulaşmaya, yenilemeye, sorunları çözmeye çalışıyoruz. Paya Mahallesi’ndeki elektrik hatlarını değişirdik, mahallenin 40 yıllık çilesi olan mezarlık yolunu açtık. Tekke Mahallesi’nde bölgemizin en önemli manevi varlığı olan Yakup Halife Hz. Türbesi, restorasyon edilerek vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı. Söz verdiğimiz Yakup Halife Değirmeni’ni bakıma alıp çalışır hale getirdik. Tekke Mahallesi’nin 33 yıllık elektrik şebekesini değiştirdik. Bu mahallede yolu olmayan ev kalmayacak demiştik, bu sözümüzü de yerine getirdik.


YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Durmak yok, hizmete devam! Her şeyin en iyisine layık halkımızın daha rahat yaşaması konusunda yapılacak çok işimiz var. Değirmendere ile Aksu deresi ile kavuştuğu noktadaki 3 açıklı menfez yıkılarak yerine tek açıklı bir köprü yapılacak. Park ve mesire alanları oluşturulacak. Aksu deresi üzerinde restoran tarzı bir alanı kazandırmak istiyoruz.

SPOR SALONU YAPILACAK

Beldemize hizmet konusunda hiç durmadık, sürekli yol aldık. Konacık Mahallesi’ndeki belediyemizin mevcut hizmetini karşılayamayacak durumda olan 70 yıllık eski hizmet binasının yerine Duroğlu’na yakışır bir meydan ve havuz yaptık. Homurlu Mahallesi’ne de 1.200.000 TL maliyetli modern belediye hizmet binası yapıldı. 4 kattan oluşan binada çok amaçlı salonlar, kütüphane ve sosyal tesisler bulunuyor. DSİ ile bağlantıya geçerek Aksu deresi üzerinde küçük bir gölet oluşturarak günlük bot gezinti alanı oluşturulmasını planlıyoruz. Bu dere içinde ışıklandırma ve yapılacak su fıskiyeleri ile görsellik kazandıracağız. Yine burada mülkiyeti devlet hazinesine ait alanda kapalı spor tesisi yapılması için gerekli ön etüt çalışmaları devam etmektedir, bu projeye büyük önem veriyoruz.

YILLARIN YOL ÇİLESİ BİTTİ


Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Yılların yol çilesi bitti Homurlu Mahallesi’nin elektrik şebekesi komple değiştirildi, bu bölgeye 2 yeni yol açıldı. Mollamahmutoğlu mevkiinde 300.000 TL’lik kum eleme tesisi kurduk. Göldamı mevkii yoluna bakım ve onarım yaparak kullanılabilir hale getirdik. Demirci Mahallesi’nde 25 hanenin çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz bildiğimiz yol çilesini sona erdirdik. Demirci Mahallesi’nde Kültür Evi projemizi hayata geçirdik. Sırganlı’da 8, Kayadibi mevkiinde de 15 hanelik yerleşimi yola kavuşturduk. Kayadibi mevkiinde ikinci ulaşım yolu açarak burayı her mevsim ulaşılabilir hale getirdik. Güney ve Karakaya mevkiinde toplam 3 kilometre yol açtık. Çağlayan Mahallesi’nde tüm yolların altyapı çalışmaları tamamlandı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap