SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Duroğlu kabuğuna sığmıyor

Duroğlu kabuğuna sığmıyor

19 Eylül 2017 Salı - 09:03




Duroğlu Belde Başkanı Murat Kılıçaslan, hayata geçirdikleri projeler ve yaptıkları çalışmalarla birlikte beldelerinin kabuğuna sığmadığını belirtti.





Yeşilin koynunda bir belde, tarihi ile insanları ile Giresun ilinin şirin beldesi Duroğlu. 1998 yılında Belediye statüsüne geçen Duroğlu, eski Başkan Mehmet Pay’ın görevinin sona ermesi ile Murat Kılıçaslan’ı Başkan seçerek o günden bugüne neredeyse bir evrim geçirerek bölgenin modern ve şirin bir yeri haline geldi. Bir hayali vardı, Duroğlu’nu rüyalar şehrine dönüştürmek… İşte bu hayal ve geçmişteki Demirci Mahalle muhtarlığı, Muhtarlar Derneği Kurucu Başkanlığı tecrübesini birleştirerek insanların taktirini kazanmış bir Başkan sıfatı ile göreve başladı Murat Kılıçaslan… Duroğlu ilk zamanlarda yapılan hizmetlerin yetersizliği, kullanım alanlarının atıl ve virane hali ve kimsesizliği içinde, şimdiki bir ressamın kaleminden çıkmış halinden uzak, kaybolmuş bir köy görünümündeydi. Şu an baktığımızda sloganında da vurgulandığı üzere “Doğanın Nefes Aldığı Yer” çok doğru bir söz halini almış. Başkan Kılıçaslan, geçmişten günümüze Başkanlık deneyimini, yaşadığı zorlukları, yapılan hizmetleri, projelerini, kısacası adım adım çıktığı başarı basamaklarını, gazetemizin Giresun temsilcimiz Erkan Başkıran’a yaptığı özel açıklamalarda anlatarak başarı hikayesini şöyle özetledi…

HAK YERiNi BULSUN

“Duroğlu zaten uzun zamandır ilçe olma potansiyelini yakalamış ve buna insanları ile de hazır bir belde. Girişimlerimizi yapıyoruz gerek bürokratlarımız ile gerek Ankara da görüşebileceğimiz kim varsa sürekli irtibat halindeyiz. Halkımız ile yaptığımız toplantılarda onlarında istekleri bu yönde. Kaymakamlık gelecek, karakolu gelecek,  hastanesi gelecek, bankası gelecek, üniversite kampüsü gelecek, burası ilçe olursa yaklaşık 10-12 resmi kurum buraya gelecek. Bu gelecek kurumların yanı sıra işyerleri ve büyük ya da küçük çaplı işyerleri de buraya açıldığında vatandaşımıza iş potansiyeli doğmuş olacak ve artık hiç kimse ekmek parasını kazanmak için gurbet yoluna düşmemiş olacak. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kısacası bütün hazırlıklarımız tamam gerek insanımızla, gerek alt ve üst yapımızla ve mekânsal alanlarımızla artık “Hak yerini bulsun Duroğlu ilçe olsun” diyoruz.”

1 OYUN ÖNEMiNi BiLEN BiRiYiM

“1999 yılında eski Başkanımız Mehmet Payın görev süresinin tamamlanması ile Beldemiz adına birşeyler yapmak sevdası ile bu göreve aday adaylığımızı koyduk. Demirci Mahallemiz o zamanlarda Duroğlu’na bağlı değildi ve bende Giresun da esnaflık yaptığımdan dolayı beldenin çoğu beni tanımıyordu. Ancak azmimiz, güvenimiz ve en önemlisi hizmet aşkı içimizde tamdı. Seçim çalışmalarından gece gündüz kavramımız olmadan yanımızda olan arkadaşlar ile sokak sokak, ev ev dolaşarak insanlarımızla hasbihal ettik, yapmayı düşündüğümüz planlarımızı anlattık. Çok zor ve meşakkatli bir çalışmanın içinde günlerce, aylarca yılmadan insanlarımıza ulaştık. Akabinde seçim günü yaşadığım bu olay yıllarca unutamayacağım ve Türkiye de ve hatta dünyada çok az kimsenin başına gelebilecek bir hadiseydi. Sandıklar açıldı sayımlar yapıldı ve ben 1 tek oy ile seçimi kazandım. Hali ile muhalefet kesiminden sonuçlara itirazlar oldu ve seçimin yenilenmesi kararı çıktı. Çalışmalarımızı tekrar en başından 2. Seçime kadar yeniden yaptık. Çok yorulduk, çok çabaladık ve nihayetinde 2. seçimde 116 oy  üzerine koyarak alnımızın akı ile bu sınavı verdik.”

HARABE BiNALARI YIKARAK BAŞLADIK

“Beldemiz harap, virane ve buraya yakışmayan görünümlü yapılar ile çevriliydi. Bunlardan bir tanesi de şimdiki Şehit Ömer Halisdemir Meydanımızdaki Belediye Binamız idi. Duroğlu’nda 12 kadar harabe yapıyı yıktık ve yeni belediye binası için zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başladık. Konacık Mahallesi’nin karşı tarafında Homurlu Mahallesi’nde bina projemizi hazırladık. Bir taraftan yıkım ve yenileme işlemleri sürerken diğer yandan beldemizin imajı olacak ve şu anda dahi Giresun’da çoğu belediyede bulunmayan mimari ve modernliğe sahip 1,5 milyon lira değerindeki yeni belediye binasının inşaatına başladık. 2013 yılında binamızın çok şükür açılışını yaptık ve yıkılan eski binalarla birlikte beldemize güzelliklerin ilk tohumu serpilmiş oldu.”

DUROĞLU BELDESi'NE DENiZi  GETiRDiK

“Belediyemiz olarak bugüne kadar bu kadar yatırım ve projeyi gerek belediye imkanları ile imkanlarımızın el vermediği yerlerde bürokratlarımızın ve siyasi erklerimizin yardımları ile imkansız denilen projeleri hayata geçirerek yaptık, yapıyoruz ve görev süremizin dolduğu 2019 yılına kadar da ilk günkü aşkımızla hayalimizde ve çabamızla yapmaya devam edeceğiz. Burada kısa bir anımı paylaşarak sözlerime son vermek istiyorum. Bir gün İstanbul’da katıldığım bir toplantıda projelerimizden bahsederken şu anda yaptığımız Aksu Deresi üzerine kanal projesini anlattığım sırada bir söz söylendi. Giresun’daki denizi Duroğlu’na mı getireceksin! Başkan yalanı konuş konuşta bu kadarda konuşma demişlerdi; Şükürler olsun bugün denizi Duroğlu’na getirmedik ama o görünümdeki kanalı beldemize kazandırdık.”

MEDENiYETiN OLMAZSA OLMAZI YOLLARDIR

“Duroğlu bir belde yerleşimi olmasına karşın 2.182,73 hektar bir alana sahip ve arazi şartları da engebeli ve dik. Görevi ilk devraldığımda 72 km yol ağını, açtığımız yeni yollar ile  100 km’nin üzerine çıkardık. Hayallerimde biri de yolsuz hiçbir evin kalmaması, insanlarımızın yağmurda, çamurda, karda kışta evlerine rahat bir şekilde ulaşabilmelerini sağlamaktı. Şimdilerde bu hayalimi gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Zira halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik şu an tüm mahallelerimizde ana yollarımızı asfalt, ara yollarımızı beton yapıyoruz. Konacık, Homurlu, Tekke, Çağlayan ve Demirci  bu 5 ana mahallerimiz ve bunlara ait sokaklarımızda toplamda 20,325 km beton yol, 24,25 km asfalt yol yapıyoruz. Yaklaşık 5 milyon liralık bir yatırım söz konusu devletimizin gücü ve siyasi erklerimizin yardımı ile şimdide; Allah’ a şükür Duroğlu’nda asfaltsız ve betonsuz yol bırakmayacağız.”

SU SORUNU TARiH OLACAK

“Yüzde 80’ i tamamlanmış hizmetlerimizin kalan yüzde 20’lik kısmı içindeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi olan su problemimiz için görüşmelerimiz devam ediyor. Toplantılarımızda da vatandaşlarımıza duyurduğumuz üzere bu sene tamamen yol betonlaması ve asfaltına yoğunlaşıyoruz. Çünkü yağmur sezonu gelmeden asfaltımızı dökmemiz gerekiyor. 2019 yılı başından itibaren şu anda projeleri hazırlanıp görüşmeleri bir yandan devam eden su problemi nede rabbim nasip ederse kökten bir çözüm getireceğiz. Bunu da buradan tekrar tüm vatandaşlarımıza ilan etmiş olalım.”

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

“Halka hizmet Hakk’a hizmettir” bilinci ile görev süremiz dahilinde uzun yıllar halkımızın hizmetine sunulan çalışmalar ve eserler yapmaya devam edeceğiz. Şahsım adına bugüne değin yanımızda yer alan ve bizlere güveni ve desteği tam olan meclis üyelerime, personelime, muhtarlarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza, gurbetçilerimize ve tüm herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ülkemizin ve bölgemizin gelişimine katkı sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanımız Nurettin Canikli’ye ve bölge milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.”

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ

“Halkımız bize bu görevi layık gördüğü ilk günden bu yana ne söz verdiysek yapıyoruz. Hatta üzerine bizde katarak yolumuza devam ediyoruz. Kapanmak üzere olan bir belediyeden, bugün geldiğimiz noktada Duroğlu’ndaki nüfus artışında da sürekli bir artış söz konusu. Bunun nedenini şuna bağlıyorum. İnsanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek hizmetler yapıyoruz. Bir yerleşim yerinin temel ihtiyacı olan yol, su, elektrik ve mekânsal alanlar ve tabii iş sahası. İnşallah bunca çalışmayı heba etmeyeceğiz. Duroğlu şu anda her yönü ile ilçe olmaya hazır hep söyledik yine tekrarlıyorum. Duroğlu kabuğuna sığmıyor, nüfus kriterleri olsun, mekânsal alanları olsun, bölgemizdeki konumu itibari ile olsun.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap