SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dünyanın neresinde var?

Dünyanın neresinde var?

02 Kasım 2013 Cumartesi - 09:15




Sevinç, 2009'dan beri verilen arazi desteklerinin, başlangıçta arazinin daha iyi bakılacağının öngörülmesine rağmen köyde oturan müstahsil sayısının d





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meslek Komiteleri Toplantısı’nda konuşan Meclis Üyesi Edip Sevinç, 2009'dan beri verilen arazi desteklerinin, başlangıçta arazinin daha iyi bakılacağının öngörülmesine rağmen köyde oturan müstahsil sayısının da azalmasıyla birlikte fındıkta bir verim problemi olduğuna dikkat çekti. Sevinç, "Çiftçi bahçelerine bakması ve verimi artırması konusunda bir gayret sarf edilmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde dönüm başına 170-180 lira çiftçiye verilmeyecek kadar yüksek bir miktardır. 10 dönüm arazisi olan bin 700 lira destek almaktadır" dedi. Yakın gelecekte dünya tüketiminin artmasıyla birlikte gündeme gelen ovalara fındık ekim izninin gündeme gelebileceğini vurgulayan Sevinç, "Doğu Karadeniz Bölgesi olarak ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Eskimiş alanlar yenilenmeli" uyarısında bulundu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap