SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da

Dünyanın en kaliteli fındığı Giresun’da

09 Haziran 2016 Perşembe - 10:30




Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Martine Thomen ve beraberindeki heyeti ağ





GİRESUN-Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Martine Thomen ve beraberindeki heyet Giresun programları çerçevesinde dün Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti. Başkan Aksu misafirini, “Fındığın başkenti kirazın anavatanına hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Thomen, Giresun’un sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını görmek için bu ziyareti yaptıklarını söyledi. Aksu, konuklarına belediyenin çalışmaları, projeler ve Giresun hakkında bilgi verdi. Aksu, ABD’nin özellikle New Jersey eyaletinde yoğun bir Giresunlu nüfus olduğunu belirterek, “Yağlıdere ilçemizden neredeyse daha fazla nüfus ABD’de yaşıyor. Birçok dernek ve federasyon ABD’de faaliyet gösteriyor. Bu hemşerilerimizin büyük bölümü Giresun’la ilişkilerini sürdürüyor “dedi. Dünya’nın en kaliteli fındığının Giresun’da yetiştiğini, ayrıca kirazın dünyaya Giresun’dan yayıldığına dikkat çeken Başkan Aksu, “Kirazdan dolayı Japonya’nın Sagae kenti ile kardeş şehir olduk. ABD’nin Willmington City Delavere kenti ile Giresunlu İşadamları Asamblesi aracılığıyla kardeş şehir olma yolunda çalışma yapıyoruz” dedi.

MÜLTECİ SORUNU VE TERÖR BİRLİKTE ÇÖZÜLEBİLİR

Dünya’daki gelişmeleri değerlendiren Aksu, “Bugün 3 milyon Suriyeli mülteci Türkiye’de bulunuyor. Belki dünyanın en büyük göç hareketi ile karşı karşıyayız. Bu tablodan ABD, Avrupa, daha doğrusu Dünya sorumludur. İnsanlar ülkelerini terk ediyorsa, buna hiçbir ülke kayıtsız kalmamalıdır. Mülteci sorununa, teröre karşı dünya ortak çözümde birleşmelidir. Bizim ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı siviller, askerler diye ayrım yapılması doğru değil. Sivillere yönelik terör olmamalı, asker ve polise karşıda olmamalı. Daha doğrusu terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Askerde, poliste insan değil mi? Onlarında kardeşi, annesi, babası, çocukları, ailesi var. Öncelikle hepimiz dünya yurttaşı olmalıyız. Dünyada olan olaylar hepimizi ilgilendirmelidir. Mülteci sorunu, terör Dünya ülkeleri beraber olursa çözülebilir“ diye konuştu. Belediye Başkanı Kerim Aksu, misafirlerine fındık başımın tacı plaketi ve Giresun Kalite fındık hediye etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap