SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dünya Turup’a gelecek

Dünya Turup’a gelecek

28 Şubat 2017 Salı - 08:38




Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’den gazetemize özel açıklamalar.





Çebi, Arap asıllı bir iş adamı tarafından 1 milyon dolara yaptırılan ‘Turup Projesi’ni ‘Türkiye’nin projesi’ diye niteledi, bu proje sayesinde Araklı’nın dünya ile buluşacağını açıkladı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, belediyecilik anlayışlarına dair birkaç şey söyleyerek başlıyor söze. Çebi, “Araklı Belediyesi olarak mesai saatlerini gözetmeden bir belediye başkanı gibi değil de halktan birisi gibi halkın içine girerek çeşitli sorunları; sorun yaşayan tarafları da bir araya getirerek hep birlikte konuşma yoluyla çözüyoruz” diyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Çebi, ilçesini kalkındırmak, ilçe halkını memnun edebilmek ve görev bölgesinde sükûneti sağlamak adına dur durak bilmeden çalışıyor. Öyle ki kendisini ziyarete gittiğimizde de bunun somut bir örneğine rastladık. Belediye binasındaki makamına gittiğimiz Çebi’nin burada olmadığını ve başka bir yerde, bir sorunu çözmek amacıyla bir görüşmede olduğunu öğreniyoruz. Bu defa olayı yerinde incelemek için rotayı Kalecik’e çeviriyoruz. Kalecik dediğimiz yer de adeta cennetten bir köşe. Başkan Çebi, burada ilçe vatandaşlarından bir grup ile toplantı halinde... 

Konunun ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz ve bir de bakıyoruz ki bir sorunun odağı olan vatandaşlar, her iki taraf da masada Belediye Başkanı ve muhtarlar da orada. Hülasa sorunun çözülmesine öncülük etmek adına orada bulunan bir başkan... Ama adı başkan çünkü gözlemlediğimiz kadarıyla o daha çok halktan birisi... Neyse ki sorunla oturulan o masadan sorunsuz  bir şekilde kalkıyorlar. Yöntem de uygulanışı da tüm belediye başkanları için örnek teşkil etmeli. Mahkemeye başvurulursa yıllarca tarafların bekleyip mağdur olmasına sebep olacak bir konu Başkan Çebi’nin uyguladığı bu yöntemle 1 saatte çözüme kavuşuverdi. Eee sonuçta insanlar konuşa konuşa...


130 YILLIK HAYAL GERCEK OLDU

Araklı-Dağbaşı-Bayburt  Yolu’nun da hizmete geçmesiyle Araklı ilçesinden Bayburt’a ulaşmanın 1 saate düşeceğini belirten Çebi, “İkinci Abdülhamit Han döneminden kalma Araklı-Dağbaşı-Bayburt yolu bizim için çok önemli. Bu bizim 130 yıllık yol hayalimizdir. Bu yol bizi güneye bağlayacağı için padişahımız Abdülhamit Han bu yolu 130 yıl önce projeye koymuş. Dolayısıyla biz bu yolun 7 km’lik bölümünü yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları sayesinde burası yapıldı. Duble yol şeklinde. Ayrıca yolun daha kullanışlı olması için 4130 metre uzunluğunda bir tünel yaptık. İki tüp, bunları da bitirdik. Şimdi bu yol sayesinde Araklı-Bayburt arası 1 saate düştü. Bu yol Araklı için stratejik bir öneme sahip. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak. Bu yolda emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Dolayısıyla bu yol şu anda ilçemize kaynak sağlıyor. Bunun dışında daha büyük projelerimiz de var” diye konuştu.

YÜZDE 60 EVET

Araklı Belediye Başkanı Çebi’yle yaptığımız ziyarette ‘Yılların Muhtarı’ diye ün salmış Çankaya Mahallesi Muhtarı Osman Akyıldız’ın referandum değerlendirmesini de sizlerle paylaşmak isteriz: “Referandumda yapılan yolları, barajları, tünelleri ve saymakla bitmeyecek o büyük projeleri görüyorum. Dolayısıyla sonuç yüzde 60 oranında evet olacak diye düşünüyorum. Bir de Araklı olarak bir sorunumuz var, o da şu ki ilçemizde üniversite olmasını istiyoruz. Yüzde 90 ay verilen bir  ilçede neden hala üniversite yapılmadı, merak ediyoruz.”

SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ


Araklı ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi’nin de kullanıma hazır olduğunu bildiren Başkan Çebi, “TOKİ işbirliği ile bu projeyi yaptık. Toplam 216 iş yeri var. Bu proje için çok uğraştık. 19 Nisan Salı günü Küçük Sanayi Sitemizin ihalesi yapılacak. Bu proje ilçeye büyük bir nefes aldıracak. Projede büyük emekleri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Trabzon milletvekillerimize, TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turhan’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, AK Parti İl Başkanımız Haydar Revi’ye, İlçe Başkanımız Şaban Bıyık’a ve meclis üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK EĞİTİM

İlçede yapılan hizmetlerde eğitim konusunu ön planda tuttuklarını söyleyen Başkan Çebi, bunu gençlerin ülke geleceği için önem teşkil etmesiyle ilişkilendiriyor.

Kendisine ilçedeki hizmetler konusunda hangi sektörde yoğunlaştıklarını sorduğumuz Başkan Çebi, sorumuzu şöyle cevapladı: “İlçemizi büyütmek, ticaret, turizm ve eğitim alanlarında geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Zaten takdir edersiniz ki Karadeniz Bölgesi turizme ayrılan bir bölgedir. Ama bizim için eğitim en önemli konu. İlk sıraya eğitimi koyduk. İlçemiz sanayi anlamında gelişemeyeceğine göre burayı ticaretçiler için yatırım yapmaya uygun hale getirerek, ticarete de ağırlık vermeye çalışıyoruz. Rızkın onda dokuzu ticarettir. Peygamber Efendimizin de bu yönde hadisi vardır. Ticaretin olduğu yerde bereket, bolluk vardır. İlçede alışveriş olur. Ticaretin daha fazla gelişmesi demek ilçemize daha fazla para girmesi demektir. Bunun için ilçemize yatırımlar çekmeye çalışıyoruz. Ufak da olsa ilçemizde istihdam oluşturacak yatırımları ilçemize çektik, çekmeye de devam ediyoruz.”

BURADA YATIRIMLAR BİTMEYECEK


Konuşmasının devamında Araklı’da gerçekleştirdikleri diğer projelerden de bahseden Başkan Çebi, Pazarcık bölgesinin de turizme kazandırılması için çalışmaları olduğunu söyledi. Çebi, aynı zamanda TOKİ konutlarının da tamamlandığını, bu durumun vatandaşları çok mutlu ettiğini bildirdi. Bunlara ek olarak ilçede okul bazında birçok yatırımların gerçekleştiğine değinen Çebi, “Emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Güzel işler yaptık. İlçemize MOBESE sistemi de kurduk. İlçemizin huzur ilçesi olması adına da çalışmalarımız da var. Anlattığımız bu projelerin gerçekleştirilmesinde bizden desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum özellikle Sayın Hamza Çebi, Yüksel ve Orhan Öncü, Muhammet Gümüştaş, Hamit Özdağ, Mehmet Ali Derya beyefendilere de teşekkür ediyoruz. Araklı’mıza büyük yardımları oldu. Trabzon milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Araklı Kaymakamımıza, Garnizon Komutanımıza, müdürlerimize muhtarlarımıza eğitim teşkilatımıza ve çalışan kardeşlerimize yardımcılarımız Burhan Kılıç ve Hüseyin Kalaycı kardeşlerime, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarımıza, özellikle de Araklı halkımıza da çok teşekkür ediyoruz. Saygılarımızı sunuyorum” diye konuştu.

1 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Çebi, Arap asıllı iş adamı Muhammet Hatmi’nin Araklı ilçesinde yer alan Turup ile alakalı projesinden bahsetti. Başkan Çebi, bu projenin 1 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ve içerisinde marinaların bulunduğunu söyledi. Başkan Çebi, proje hakkında şu bilgileri paylaştı: “Turup’ta dev proje yapılacak inşallah. Bu projeyi hem halkımız hem de bütün Trabzon’daki bürokratlarımız, STK’larımız sahiplendi. Oraya halkımız sahip çıktı. Orası bilindiği üzere bir zamanlar çöp tesisi olacaktı. Ama şimdi büyük projeler için konuşuluyor. Dubaililer, gelip orada incelemelerde bulundular, orayı çok beğendiler. Mega projeler için çalışmalar başladı. Bu projeden Cumhurbaşkanımızın da haberi var Başbakanımızın da. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da projeyi yakından takip ediyor. Şu anda proje Turizm Bakanlığında ve onay beklemektedir. Bu proje Türkiye’nin projesidir. Burada dev projeler yapılacak. İnsanlar çalışacak. Dünya buraya gelecek.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap