SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Doğu Karadeniz'de turizm sezonu öncesi yoğunluk yaşanıyor

Doğu Karadeniz'de turizm sezonu öncesi yoğunluk yaşanıyor

18 Mayıs 2023 Perşembe - 10:39




TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Bu yıl turizm sezonunda beklentiler biraz daha yüksek; şimdiden ön rezervasyonlar söz konusu” dedi





Doğu Karadeniz Bölgesinde bu yıl turizm sezonu beklentilerin üzerinde geçmesi bekleniyor. Özellikle Haziran ayında yoğunlaşması beklenen Arap turizminde daha şimdiden otellerde doluluk oranı yaşanıyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, bu yıl turizm beklentilerinin önceki yıllara oranla daha yüksek geçmesi beklediklerini belirterek konaklama yerlerinde daha şimdiden ön rezervasyonların yapıldığını kaydetti.

UÇUŞLAR BAŞLADI

Çoğu konaklama yerlerinde daha şimdiden rezervasyonlar yapıldığına dikkat çeken Kantarcı, “2023 senesi beklentilerin biraz daha yukarıya çıktığı bir süreç. Bununla ilgili olarak bütün sektörün beklentisi çok fazla. Şimdiden ön rezervasyonlar söz konusu. Trabzon Havalimanında dış hat uçuşları başlamış durumda. Sharjah, Kuveyt, Bahreyn, Cidde, Riyad, dış hat uçuşlar geliyor Bakü'de bunlara eklendi. Kıbrıs'tan Ercan havalimanından direkt uçuşlar var” dedi. 

ARAP TURİSTLER ŞEKİLLENDİRECEK

Arap turizminde Haziran ayının ilk haftasının itibaren ciddi artış yaşanacağını ifade eden Kantarcı, “Yurtdışından Ortadoğu ülkelerinden daha çok Arap turistlerin gelme hareketliliği bu sene beklenti daha yüksek. Ön rezervasyonlar şu an için gayet iyi gidiyor. Sezona tam olarak girmiş değiliz. Bu arada seçim süreci oldu iç turizm haraketliliğinde oy kullanmaya bağlı olarak bir duraksama yaşandı. Dış turizmde Haziran ilk haftası itibariyle ciddi artış gerçekleşecek” diye konuştu.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap