SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Doğu Karadeniz'de kar esareti

Doğu Karadeniz'de kar esareti

21 Mart 2022 Pazartesi - 14:39




Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 9 ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle 626 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Bölgede 8 ilin birçok ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.





Doğu Karadeniz’de etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle Trabzon’da 28, Samsun’da 49, Rize’de 18, Giresun’da 45, Artvin’de 69, Gümüşhane’de 65, Sinop’ta 111, Ordu’da 178 ve Amasya’da 63 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı.

Kar yağışının devam ettiği bölgede belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışıyor. Ekipler, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla, oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışması yapıyor.

Doğu Karadeniz'de kar esareti

8 İLDE OKULLARA ‘KAR’ TATİLİ

 


Bölgenin yüksek kesimli ilçelerinde kar yağışı, eğitimi de aksattı. Giresun’da Dereli ve Güce ilçelerinde, Amasya’da taşımalı eğitime, Samsunda Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde, Orduda Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gürgentepe, Gölköy, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde, Sinop’ta da Türkeli, Ayancık, Dikmen, Durağan, Gerze ve Erfelek ilçelerinde, Gümüşhane’de Torul ve Kürtün ilçelerinde, Rize’de merkez ilçe, Hemşin, Çamlıhemşin, İyidere, Ardeşen ve İkizdere ilçelerinde taşımalı eğitime, Artvin’in Şavşat ilçesinde de eğitime bir gün ara verildi.

 

Doğu Karadeniz'de kar esareti

KAR KALINLIĞI 2 METRE

Ordu’nun Akkuş ilçesinde de kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. İlçe merkezinde araçlar, kar altında kayboldu. İlçe sakinleri, kaybolan araçlarını temizleyerek buldu. İlçede taksicilik yapan Sebahattin Sevindik de evinin önünde kaybolan taksisine güçlükle ulaştı. Sevindik, cep telefonu kamerasıyla kayda aldığı bu anları, sosyal medya hesabından paylaştı. 

Doğu Karadeniz'de kar esareti


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap