SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Diyalog sürecini önemsiyoruz

Diyalog sürecini önemsiyoruz

13 Haziran 2013 Perşembe - 15:30




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) “hayırlı olsun” ziyaretleri sürerken, ziyaretlerde Gezi Parkı ve son gelişmeler konuşuldu.





Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundular. Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu, son günlerin Gezi Parkı ve Suriye konularında konuşarak eski genel başkanları rahmetli Necmettin Erbakan'ın 'insanların kibar, nazik ve duyarlı' olmaları gerektiği konusunda nasihatte bulunduğunu hatırlattı. Bu dönemde ülkemizin barışa, nezakete ve duyarlılığa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çizmecioğlu "Siyasette bunlar olmadığında bedeli ağır oluyor. Rahmetli Erbakan 28 Şubat sürecinde o günkü tavrını takınmasıydı, belki de Arap dünyasında sıkça karşılaştığımız çatışmalar ülkemize o dönemde girebilirdi" dedi. Akbank Bölge Müdürü Murat Can Korkmaz ve Halkbank Mumhaneönü Şube Müdürü Abdulkadir Yazıcı’nın da TTSO’ya “Hayırlı olsun” ziyaretlerinde aynı konular konuşuldu. Korkmaz ve Yazıcı görüşmede, son günlerdeki ülkedeki olaylara dikkat çekerek gelişmelerin piyasalara olası etkileri üzerinde düşüncelerini paylaştılar. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise toplumsal gelişmeleri siyasetin iyi okuması belirterek ülkenin istikrara ihtiyacı olduğunu ve ekonomiye odaklanılması gerektiğini söyledi. Hacısalihoğlu "Elbette yaşananlar birer sonuçtur. Bunu siyasiler daha iyi okumalıdır. Siyasilere ülkede istikrarı sağlamak düşmektedir. Siyasilerin görevi budur. Umuyoruz ki son gelişmelerin iyi okunduğunu bundan sonra da diyaloglarla bu konular değerlendirilerek bir daha bu tür konuların ülke gündemine gelmemesidir. Bu doğrultuda, diyalog sürecini önemsiyoruz ve önü kesilmemelidir" diye konuştu. Son altı çeyrekte ekonomide büyüme rakamlarının istenilen seviyelerde olmadığına dikkat çeken Hacısalihoğlu," Sayın Başbakanımızın liderliğinde Türkiye ekonomisi hızlı bir büyüme performansı göstermiş, 2010 ve 2011 yıllarında en fazla büyüyen dünya ekonomileri arasında da 2. ve 3'lük almıştır. Ama son dönemdeki büyüme maalesef istenilen seviyelerde değil. Buna dikkat etmemiz ve buna odaklanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Ekonomide büyüme hızının en dip noktayı yapmış olduğunu düşündüklerini ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, "2013'in ilk çeyreğindeki büyüme yüzde 3 olarak açıklandı. Bundan önceki iki çeyrekteki büyümenin üzerine çıkılmış oldu. Burayı bir dip olarak kabul edersek biraz daha duraklayarak yavaş yavaş çıkışa geçeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap