SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dilencileri yasalar koruyor

Dilencileri yasalar koruyor

18 Temmuz 2013 Perşembe - 09:30




Özellikle ramazan ayı ile birlikte il dışından Trabzon’a gelerek dilenciliği meslek haline getiren şahıslar ucuz otellerde konaklayarak işlerini yürüt





Adem YILMAZ Özellikle ramazan ayı ile birlikte il dışından Trabzon’a gelerek dilenciliği meslek haline getiren şahıslar ucuz otellerde konaklayarak işlerini yürütüyor. Zaman zaman beraberinde getirdikleri çocukları da dilendirdikleri gözlenen şahısların en büyük yardımcısı kanunlar oluyor! Suçüstü yakalanan istismarcılar Kabahatler Kanunu’na göre 82’şer TL ceza yazılarak serbest kalırken çoğunluğu kimlik taşımadıkları için bu cezalara bile çarptırılamıyor. Özellikle dini duyguları ve merhamet hissi yüksek olan vatandaşların para verdiği bu dilencilerin Trabzon’a gelirken her yıl beraberlerinde akraba ve komşularından da bir ya da birkaç kişiyi getirdiği gözleniyor. Yaptıkları işlemin cezai karşılığının sadece Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası ile sınırlandırılması istismarcılara cesaret veriyor. Zabıta ekipleri tarafından yakalanan bu şahısların üzerlerinden sadece Türk parası çıkmıyor; zira turistlerin de acıyarak bu şahıslara kendi ülkelerinin paralarından verdikleri belirlendi. Yaz tatillerinde parklarda oynamaları gereken küçük yaştaki çocuklar da fakirliğin yanı sıra anne ve babalarının da kurbanı oluyor. Anne ve babası Trabzon’da yaşayan çocukların yanı sıra Van, Ağrı ve diğer doğu illerinden inşaatlarda çalışan yakınlarının yanına gelen küçük çocuklar da burada boyacılık başta olmak üzere, su ve peçete satıcılığı yaparak okul harçlıklarını çıkarmaya çalışıyor. Zabıta ekipleri de haklı olarak duruma müdahale etmek zorunda kalıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap