SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Devlet fındık piyasasında varım demeli

Devlet fındık piyasasında varım demeli

05 Ağustos 2018 Pazar - 03:39




Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, bugünkü serbest piyasada oluşan fiyatlar karşısında devletin de 'fındık piya





TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde fındık hasadının 29 Temmuz'dan bu yana sürdüğünü anımsattı. 

Bölgede fındık hasadının yaklaşık bir ay sürmesini beklediklerini belirten Soydan, hasat sürerken, üreticilerin fiyat beklentilerinin ise devam ettiğini vurguladı. 

Henüz fındık fiyatlarına yönelik resmi açıklamanın yapılmadığını aktaran Soydan, "Ancak Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'nin 'fındık üreticilerimizin mağduriyet yaşanmaması için her türlü önlemi aldık' demesi bizleri memnun etmiştir. Bu açıklama üreticilerimizi rahatlatmış, yüreğine su serpmiştir." diye konuştu. 

"Bugünkü serbest piyasada oluşan fiyatlar karşısında devletin de 'fındık piyasasında varım' demesi son derece önemlidir." diyen Soydan, "Devletimiz son iki yıldır TMO'yu fındık piyasasına sokarak üreticilerimizin mağduriyetlerini büyük ölçüde gidermiştir. Aynı hamlenin önümüzdeki günlerde yeniden atılacağından şüphemiz yok." ifadelerini kullandı. 

Halihazırda serbest piyasada 9 lira seviyelerinden alım gerçekleştiğini vurgulayan Soydan, bu fiyatın kendileri ve üreticiler adına kabul edilir olmadığını dile getirdi. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap