SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Demiryolu savaşları

Demiryolu savaşları

02 Nisan 2017 Pazar - 09:53




Bakan Arslan güzergâhı açıkladı, Ordu ayağa kalktı.





Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın “Doğu Karadeniz’i tren yoluyla Doğu Anadolu’ya bağlayacağız” sözü ortalığı karıştırdı. OTSO Başkanı Servet Şahin, “Bölgede sadece Trabzon yok” dedi ve siyasileri göreve davet etti.

BAKAN AÇIKLADI

Doğu Karadeniz’de bulunan Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinin demiryolu isteği her geçen gün daha da karmaşık hal alıyor. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan bu durumu açıklığa kavuşturdu. Doğu Karadeniz’in tren yoluyla Doğu Anadolu’ya bağlanacağını ifade eden Arslan, Erzincan'dan Trabzon'a bağlantı yapılacağını müjdeledi.

BİR TEK TRABZON YOK

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise, Bakan Arslan’ın müjdesinin bölgeyi tatmin etmediğini kaydederek, “Bölge siyasi ağırlığını ortaya koyarsa Samsun-Sarp Demiryolu Ordu ve Giresun üzerinden geçer. Trabzon, Erzincan ve Sivas’ın yaptığı siyaseti Ordu siyasetinin de yapması gerektiğine inanıyorum. Doğu Karadeniz’de sadece Trabzon yok” dedi.


TEKNOLOJİ GELİŞTİ

Türkiye’nin teknolojik yönden geliştiğini belirten Başkan Şahin, Samsun-Sarp Demiryolu projesinin Doğu Karadeniz’den geçecek şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Ülkemizde teknoloji çok ilerledi. Artık dağlar, taşlar delinerek yollar, tüneller yapılıyor. Biz Samsun-Sarp Demiryolu projesinin Doğu Karadeniz üzerinden geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap