SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Demir yolunun yapılamaması irdelenmelidir!

Demir yolunun yapılamaması irdelenmelidir!

14 Ekim 2017 Cumartesi - 12:05




Bülbül, “1890 yılında başlayan demiryolu sürecimiz, bugün 2017 hala devam ediyor. Neden yapılmadığının irdelenmesi gerekiyor. Demiryolu yapımına sahi





TRABZON - Ortahisar Belediyesi tarafından Açık Hava Çalıştayı düzenlendi. Trabzon’un tarihi İpekyolu çerçevesinde ticaret hayatının ele alındığı çalıştayda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül, Trabzon’da neden sanayinin ilerlemediğinin irdelenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Acaba Trabzonlunun kendi yapısında mı sanayi yok. Yoksa Trabzon’da sanayi yapacak alanlar mı yok.

Trabzon’da sanayi olması çok zor. Hammaddenin Trabzon’a gelmesi büyük paralar tutmakta. Üretilen ürünün de yurtdışına satışı maliyetli olmaktadır. Kocaeli, Manisa, Bursa’ya baktığımız zaman, hammaddenin oralara ucuz gelmesi ve ürünün tüketim merkezlerine ucuz sevk edilmesinin avantajlarını yaşıyorlar. Ticareti en iyi Karadenizlilerin bildiğini 4 bin yıllık Trabzon tarihi zaten ortaya koyuyor. Şimdi Yatırım Adası yapılıyor. Hammaddenin oraya nasıl kolay ulaşabileceğinin yollarını araştırıyoruz.”

NEDEN YAPILMADIĞI İRDELENMELİ

 Trabzon’daki arsaların yatırımcılara sunulması konusunda problemler yaşandığını da vurgulayan Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelin bu arsalarımızı Trabzon’a yatırım yapmak isteyen değerli işadamlarımızın hizmetine sunalım. Hep beraber kazanalım. Ama hammaddenin buraya ulaşması için demiryolu çok önemli. Üretim kenti olmanın yollarını aramamız gerekiyor.”

TTSO’nun yeni pazarlar bulunması konusunda çalışmalar yaptığını da hatırlatan Şaban Bülbül, “Buraya gelen yatırımlara sahip çıkmamız gerek. Her şeyden en önemlisi ucuz üretimin yapılabilmesi, sanayinin kurulabilmesi, hammadde maliyetinin daha ucuz olması için demiryolunun mutlaka yapılması gerekiyor. 1890 yılında başlayan demiryolu sürecimiz, bugün 2017 hala devam ediyor.


Neden yapılmadığının irdelenmesi gerekiyor. Demiryolu yapımına sahip çıkalım, her noktada dillendirelim. Ama neden yapılmadığını da yöneticilerimize soralım. Demiryolu yapılmadığı sürece, demiryolu ulaşımı denizle birleşmediği sürece Trabzon’un sadece bir tatil köyü olabileceğini aklımızdan çıkarmayalım.”

Konuşmaların ardından Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu tarafından katılımcılara günün anısına plaket takdim edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap