SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Değirmendere'yi kim kirletiyor?

Değirmendere'yi kim kirletiyor?

16 Haziran 2016 Perşembe - 12:06




Değirmendere’ye dökülen katı atıklar dereyi siyaha bürüdü. Derenin bu durumunu gören esnaf ise isyan etti. Trabzon Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başk





Trabzon’un Ortahisar ilçesi Değirmendere Mahallesi’nden Karadeniz’e akan dereye kimliği belirsiz kişiler tarafından dökülen madde, Fatih Sanayi Sitesi esnafını çileden çıkardı. Esnaf adına konuşan Trabzon Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, derenin kirliliğinin herkes tarafından görüldüğünü belirterek, “Katı atık veya zift olduğunu düşündüğümüz bir madde dereye döküldü. Ayrıca çevreye ağır bir mazot kokusu da yayıldı” dedi.

KİRLETMEYE DEVAM

Kendilerinin bu durum ile ilk defa karşılaşmadıklarını belirten Pehlivan, “Biz burada kamyonlarca balığın bu sebeplerden dolayı telef olduğuna şahit olduk. Sanayi atıklarının dereye akıtılmaması gerektiğini herkes biliyordur. Biz sanayicilere Çevre Sağlık müdürlüklerinden birçok kez uyarı geldi. Küçük esnaf bu konuda sürekli uyarıldı. Hatta motor tamircilerine, ‘Değiştirdiğiniz yağları bidonlara doldurun biz gelip alacağız’ diyerek, küçük esnaf sıkıştırılmasına rağmen derelerin durumu ortadadır. Birileri halen daha dökmeye devam ediyor” dedi.

MUHATAP YOK

Değirmendere üzerinde birçok çocuğun yaz aylarında dereye girerek serinlediklerinin altını çizen Pehlivan, “Bu dereye çocuklar da giriyor, çiftçiler hayvanlarına su da içiriyor. Bu pisliğin bu derelere akıtılarak denizle buluşturulması hiç doğru bir şey değil. Bu durumu esnaf arkadaşlarımız şikayet etmek istedi. Ancak karşılarında gerçekten muhatap alınacak birilerini bulamadılar. Artık birileri bu doğa katliamına ‘dur’ desin” ifadelerini kullanarak, yetkililere seslendi.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap