SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dayatmacı eğitime hayır

Dayatmacı eğitime hayır

15 Eylül 2013 Pazar - 09:48




Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, 4+4+4 düzenlemesinin eğitim ve bilim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunları içinden çıkılamaz hale





Fatih İSAK Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunun, eğitim sisteminin temel sorunlarına yönelik hiçbir veri araştırması ve pilot uygulama yapılmadan, tamamen ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde başlayacağını ileri sürdü. "Bilim dışı dayatmacı eğitime hayır" diyen Özlü, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen, eğitim biliminin en temel ilkelerine aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi niteliksizliğe ve düzensizliğe sürükleyerek çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam etmektedir. Ülkenin geleceğini akıl, bilim ve sanatın değil, dogma, hurafe ve inançların belirleyeceği bir toplumsal yapının oluşumuna zemin oluşturan 4+4+4 düzenlemesi; eğitim sisteminin, eğitim ve bilim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı sorunları bugün içinden çıkılamaz hale getirmiştir. OKULLAR HAZIR DEĞİL Okulların açılacağı tarihin belli olmasına ve 2 ay tatile rağmen hala okullarımızda tamirat, boya ve badana işleri devam etmektedir. Mevcut okulların fiziki altyapıları 4+4+4 için hala son derece yetersizdir. Öte yandan okullarımızda yeterince memur ve yardımcı personel bulunmamaktadır. Özel okullara kaynak aktaran bakanlık, devlet okullarına üvey evlat muamelesi yaparak kaynak aktarmamakta ve okul müdürlerini velilerden para toplama cambazı yapmaktadır." Amaçları ne? Özlü, "Bu yıl SBS puanına göre herhangi bir okula yerleşemeyen yaklaşık 600 bin öğrenci, bakanlık tarafından zorunlu olarak imam hatip ve meslek liseleri ile açık liseye yönlendirildi" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap