SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çöpten üretim

Çöpten üretim

29 Ağustos 2016 Pazartesi - 10:57




Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar çöpten hem yakıt hem gübre hem de asfalt malzemesi üretileceğini söyledi





Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, son günlerde tartışma konusu olan Eski Kızılcakese Mahallesi'nde çöp ayrıştırma tesisinin vahşi depolama alanı olmadığını belirterek, “O alan çöp depolama değil, ayrıştırma alanı olacak” dedi. 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, CHP Ünye teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ahmet Çamyar, çöp sorununu kökten çözmek istediklerini belirtti. Yaklaşık 32 yıldır deniz kıyısındaki bir alana çöp döktüklerini bu durumunda deniz ve turizm kenti Ünye’ye yakışmadığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2.5 yıldır konuyla ilgili bir çalışma yürüttüğünü hatırlattı.

“VAHŞİ DEPOLAMA ALANI DEĞİL AYRIŞTIRMA TESİSİ YAPILACAK”

Büyükşehir Belediye kurulmadan önce yöre belediyelerinin birleşimiyle ‘Belediyeler Birliği’ kurulduğunu ve İlküvez bölgesinde düzenli depolama alanı tespit edildiğini hatırlatan Başkan Çamyar, ancak bir yatırım aşamasına geçilemediğini belirtti. Çamyar, “Şimdi Büyükşehir Belediyemiz o çalışmaya devam ettirdi ve yatırım yapıldı. İdare Mahkemesi daha önce ÇED raporu için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. ÇED raporu ile ilgili eksiklikler giderilecek ve o bölge yine düzenli depolama alanı olarak kullanılacak” diye konuştu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap