SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çöp tarih oldu

Çöp tarih oldu

27 Temmuz 2016 Çarşamba - 09:24




Ordu’da son 20 yıldır belediyelerin en büyük baş ağrısı niteliğini taşıyan, zaman zaman halk ile güvenlik güçleri arasında arbedenin yaşandığı, protes





Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplanan çöpü tonu 5 liradan Ünye Çimento’ya satarak önemli bir gelir elde ederken, Ünye Çimento ise kazanlarında çöpü yakıt olarak kullanarak ekonomiye kazandıracak. 
Ordu genelinde toplanan çöpün yakıt olarak kullanılması ve geri dönüşümü konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Çimento arasında sözleşme imzalandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray yıldız arasında imzalanan anlaşma gereği, içerisinde kalorifik değeri olan evsel atıklar, atıklardan türetilmiş yakıt (ATY) haline getirerek Ünye Çimento tesislerinde yakıt olarak kullanılacak. Bu şekilde bir tarafta atıklar bertaraf edilirken diğer taraftan ise çöp sorununa çevreci bir çözüm bulunacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Çimento’ya sattığı çöpten ton başına 5 lira kazanacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap