SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çökme var ilgilenen yok

Çökme var ilgilenen yok

17 Aralık 2016 Cumartesi - 10:16




Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hüsnü Hatipoğlu’nun konuğu olduk, mahallede yaptıkları hizmetler ve yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi aldık.





Bu semtte çöken yola çare bulamamaktan dert yanan Muhtar Hatipoğlu, gazetemize A’dan Z’ye icraatlarını anlattı. İşte o açıklamalar.

DOĞALGAZ SIKINTISI AŞILDI

Karşıyaka mahallemizde doğalgaz sıkıntısı da aşıldı. Seneye Karşıyaka-Uğurlu haricinde mahallemizde doğalgaz sıkıntısı olmayacaktır. Vatandaşlar da kapılarına gelen doğalgazı evlerine bağlatıyorlar. Daha yaşanabilir bir mahalle için hizmetlerimizi aralıksız şekilde sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Mahallelimizin her anında, her sorununda yanındayız.

Karayolları ile en büyük sıkıntımız Karşıyaka-Uğurlu yolu. Bu yol Karayolları ağında olduğundan ne Büyükşehir’den ne de Ortahisar Belediyesi’nden hizmet alabiliyoruz. Hizmet istediğimizde ‘Karayolları’ndan hizmet iste’ diyorlar. Mahallemizin Seyrantepe mevkiinde Karayolları ağında bir yolda çökme var. 3 yılda 4 tane dilekçe verdik. Halen yapılacak. Bu konu da çok sıkıntılıyız.

HİZMETİ KİMDEN ALACAĞIZ?


Kış mevsimini yaşıyoruz. Hizmeti kimden alacağız? Kar mücadelesi için tabii ki Karayolları çalışacak. Karla mücadele konusunda sadece Ortahisar Beledeiyesi’nden destek alıyoruz. Altyapıda sorunumuz büyük. Mahallenin başından gelen su Tanjant yoluna kadar iniyor. Yolumuz çok berbat, yaya yürüyemiyor. Mahallemizin üst kısımdaki sitelerden aşağı gelen su sokağın ortasından akıyor. Bununla ilgilenen yok. Yapılacak deniliyor ama hizmet ne yazık ki yapılmıyor.

GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILMALI

Büyükşehir genelde hizmet noktasında topu Ortahisar’a atıyor. Büyükşehir’le bu noktada çok sıkıntı yaşıyoruz. 24 Şubat Caddesi’nin altyapı sorununa çözüm bulamadık. Yetkililere çağrıda bulunuyorum, değişmesi gereken borular değişmeli artık. Mahallemizde elektrik kesintisi sıkıntısı da yaşıyoruz, bu sürekli olmaya başladı. Konu kimin yetki alanı ise artık bu sorunun aşılması için gerekli çalışma yapılmalı.

SEÇİM BİTTİĞİNDE BİZİ HİÇ TANIMIYORLAR

Milletvekilleri oy alana kadar sürekli kapımızdaydılar. Oy alıp seçim bittikten sonra daha bizi tanımıyorlar. Bizi görseler de korumaları yanlarına yaklaştırmıyor. Vekillerimizin birine bir yaylada rastladım ve kendisine "Seçim zamanı muhtarla kol kola geziyorsunuz, seçildikten sonra ne arayıp ne de soruyorsunuz, sıkıntılarımızla ilgilenmiyorsunuz" dedim. Bu vekilin ismi bende kalsın.


HERKES FAKİR

Mahallemizde herkes fakir. Ramazan olsa da buradaki ihtiyaçlı listelerini görseniz. Sadece şahsım 300 kumanya aldım ve mahallemde dağıttım. Belediyeden ve hayır kuruluşlarından alıp dağıttıklarım da cabası. Asayiş konusunda sıkıntımız yok. Aynı zamanda eski boksörüm. Biraz da ben önlüyorum buradaki sorunları. Ama Emniyet gerekli önlemlerini de alıyor, onlara ayrıca teşekkür ediyorum.

İMAR BEKLETİLİYOR

İki buçuk yıldır görevdeyim. Kamudan emekli olduğumdan dolayı iş istemesini ve iş almasını bilen bir kişiyim. Sıkıntımı uygun bir şekilde dile getirince çözüme kavuşturuyorum. Karşıyaka Vadisi’nin imar konusu bekletiliyor. Akıbeti belli değil. Mahalleli bir an önce bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyor. Şahsi fikrim buranın imara açılmasından yana.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap