SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çobanlar yayla yolunda 

Çobanlar yayla yolunda 

22 Mayıs 2015 Cuma - 13:38




Giresun’da havaların ısınmasıyla birlikte koyun sürü sahipleri yayla yollarını düştü.





Çaobanların yayla yolcukları sürüyor.  Giresun’un Espiye ilçesi Şahinyuva köyünden koyun sürüleriyle sabahın ilk ışığından, akşam saatlerine kadar yollara düşünen çobanlar 3-4 günün sonunda Yağlıdere ilçesine bağlı Buları yaylasına ulaşıyor. 
Sürü sahibi Metin Kahraman, koyunlarını yaya olarak yaylaya götüren çobanların en büyük sorununun araçların geliş ve gidişlerinde koyunun içerisinden geçişi esnasında yaşandığını söyledi. Kahraman, ”Yaylamıza yaklaşık yürüyerek 3 ila 4 gün arasında konaklayarak gidiyoruz. Allah izin verirse 5 ay yaylada kalacağız. Bu iş emeğimizin karşılığını azda olsa veriyor. Koyunlarımızı Buları yaylasında ve değişik obalarda 5 ay boyunca diğer sürü sahipleri ile birlikte yayacağız. Bizler bunu her sene yapıyoruz her anı bizim için çok zevkli geçiyor ama bazen de zorlandığımız oluyor sürüleri kontrol altında tutmak ve sağ salim yaylaya ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap