SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çimento fabrikası hâlâ çalışıyor

Çimento fabrikası hâlâ çalışıyor

25 Kasım 2016 Cuma - 08:03




Erdoğan’ı kandırdılar, Gümrükçüoğlu’nu kandırdılar, Genç’i kandırdılar





Trabzon Aşkale Çimento Fabrikası’nın 29 Aralık 2015 tarihinde biten sözleşmesi sonrası taşınması beklenirken üretim, öğütme ve paketleme için değirmenlerini çalıştırmaya devam ederek kent yöneticilerini ve vatandaşları kandırdığı ortaya çıktı. İşte gerçekler...

Ortahisar ilçesi Değirmendere Mahallesi’nde bulunan ve yıllarca vatandaşı zehirleyen çimento fabrikasının taşınması tam bir yılan hikâyesine döndü. 2015 yılının Aralık ayında sözleşmesi bittiği halde fabrikanın, ana arterlerini kapatarak sadece değirmenlerini çalıştırıp üretim, öğütme ve paketleme yapmaya devam ettiği ortaya çıktı.

YÜKLÜ FATURA

Kaymaklı Mahallesi’nde önceki akşam patlayan trafonun çimento fabrikasının içinde yaşanan arızadan kaynaklandığı öğrenildi. Fabrika yetkilileri, fabrikanın sözleşmesinin bittiği tarihten itibaren söküm işlemelerine başladıkları yönünde Trabzon’un yöneticilerine teminat vermişlerdi. Oysa fabrikanın çalışmaya devam ettiği aylık 600 bin liralık elektrik faturasıyla belirlendi.


İNCELEME BAŞLATILSIN

Faaliyetlerine ara vermeden devam eden fabrika yöneticilerinin Trabzon Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanına üretimi
durdurdukları ve söküm işlemlerine başladıkları beyanlarının ortaya çıkan gerçeklerle doğru olmadığı belirlendi. Vatandaşları çimento tozuna boğan fabrikanın kaldırılmasının ağırdan alınması kent yöneticilerinin ciddiye alınmadıkları düşüncesini beraberinde getirdi. Trabzon Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin konunun uzmanları ile birlikte araştırma ve inceleme yapması bekleniyor. Öte yandan fabrika yetkililerinden dört aydır fabrika hakkında bilgi almak için randevu istememize rağmen bu talebimize olumlu yanıt gelmedi. Bu da, fabrikanın gizliden gizliye çalıştırıldığı düşüncesi doğurdu.

KÖMÜR VE KLİNKER


Bölge sorumlumuz Selim Şener’in, fabrikaya klinker maddesinin ve kömür sevkiyatının devam ettiğini ortaya çıkarmasıyla burada bazı fırınların yakılarak üretim yapıldığı açıkça belgelenmiş oldu. Fabrika yetkililerinin söküm işlemlerinin yanı sıra Akoluk’taki paketleme fabrikasının da yapımını ağırdan aldıkları ve fabrikanın verilen sürede bitirilmesinin mümkün olmadığı
görüldü.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap