SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çile yolu

Çile yolu

10 Nisan 2017 Pazartesi - 13:15








Trabzon’un Maçka ilçesinde 1 yaşındayken havale geçiren ve yüzde 90 felçli kalan Çiğdem Cengiz’in ailesi isyan etti. Kızlarının hayatta kalması için köyde yaşamak zorunda kalan Cengiz çifti, evlerine yol olmadığı için, çocuklarını sırtlarında taşımak zorunda kalıyor.

SIRTINDA TAŞIYOR

Trabzon’un Maçka ilçesi Ormanüstü Papir Mahallesi’nde yaşayan Cengiz ailesinin dramı yürekleri burktu. Çiğdem Cengiz, 30 yaşında. Henüz 1 yaşındayken havale geçirdi ve yüzde 90 felçli kaldı. Kızlarının felçli kaldığını öğrenen anne babası hayata hiç küsmedi. Kızları için tüm zorluklara göğüs gerdiler. 30 yıl boyunca hiç bıkmadan kızlarını sırtlarında taşıdılar.

MECBUREN KÖYDELER

Her geçen gün tedavi ihtiyacı artan Çiğdem Cengiz için ailesi artık evlerine yol yapılmasını istiyor. Kızlarının hayatta kalması için mecburen köyde yaşaması gerektiğini belirten anne Meryem Cengiz, “Yavrumuz yaşasın diye ömrümün sonuna kadar onu sırtımda taşırım ama bir yolumuz olsa yükümüz biraz daha hafifler” diyerek yetkililerden yardım talep etti.


BABA İSYAN ETTİ

Resmi bir kurumda temizlik işçisi olarak çalışan baba Ali İhsan Cengiz, “Ben devletten bir şey istemiyorum. Allah razı olsun, onlar zaten kızımın masraflarını karşılıyor. Ama burada bize yol sözü verenler şimdi sözlerinden dönüyor. Ne demişler, komşu komşunun külüne muhtaçtır. 40 metrelik yolu bizden esirgeyenlere daha bir şey demiyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap