SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çevreyi kirletme geleceği karartma

Çevreyi kirletme geleceği karartma

18 Haziran 2017 Pazar - 11:57




Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan vatandaşlardan çöp bırakma yerleri ve saatleri konusunda duyarlı davranmalarını isteyerek çevre bilincine dikka





Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan vatandaşlardan çöp bırakma yerleri ve saatleri konusunda duyarlı davranmalarını istedi.  Başkan Anlayan kurallara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun “Çevreyi Kirletme” başlığı altında yer alan maddesi gereğince yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulanacağını ifade etti. Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla 19.00-22.00 çöp atım saatleri dışında çöp atan vatandaşlar uyarıldı. Havaların ısınmaya başlamasıyla erken saatlerde atılan çöplerin ortaya çıkardığı koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla da Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

ZAMANINDA BIRAKIN

Yürütülen çalışmayla sabah saatlerinde çöp atmalarının önüne geçmek için çöplerin yoğun olarak atıldığı alanlarda vatandaşlar belediye ekiplerince uyarıldılar. Konuyla ilgili açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Fatsalı hemşehrilerimizin çöp bırakma saatlerine riayet etmeleri ve gelişigüzel çöp bırakmamalarını istiyoruz. Çöplerin zamanında bırakılmaması, şehrimizde hem görüntü kirliliğine sebep oluyor hem de insan sağlığına zarar verebiliyor. Bu uygulamaya uymayan vatandaşlarımıza cezai işlem uygulanması söz konusudur. Vatandaşlarımız çevrelerini kirletmezlerse geleceğimiz de karartılmamış olur. Yaz ayına girilmesi ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Daha yaşanılabilir bir Fatsa için herkes üzerine düşen görevi yapmalı” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap