SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çayırbağı’nda çevre çığlığı!

Çayırbağı’nda çevre çığlığı!

04 Mayıs 2013 Cumartesi - 09:18




Çimento fabrikasına karşı olan çevreciler yarın Trabzon Çayırbağı’nda miting yapacak. Çevreciler, "Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde, son





Fatih İSAK Çayırbağı Çevre Platformu yarın saat 13:00’da Çayırbağı pazar meydanında, Tonya’ya kurulacak çimento fabrikası ve 16 taş ocağı için büyük bir miting düzenleyecek. Platform yetkilisi Yakup Civelek, çevresini seven tüm vatandaşları mitinge davet ederek ünlü Kızıldereli sözüyle seslendi: "Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde, son balık avlandığında beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak." "Çimento fabrikası ve taş ocakları ruhsatlarını birkaç milyon liraya çıkarıp, 15-20 milyon dolara satarak ceplerini dolduracak eski sabıkalıların sözlerine inanmayın" diyen Civelek, şunları söyledi: "Babalarımız, dedelerimiz cephelerde göğüs göğse çarpışıp, canlarını vererek bu toprakları korudular ve bizlere bıraktılar. Eğer bizler bu değerli mirası koruyabilirsek, eğer sahip çıkabilirsek, eğer talan ettirmezsek, gittikçe ısının dünyada, bölgemiz ormanlarımız, yaylalarımız altından değerli olacak." BU MEMLEKET BİZİM Civelek, "Çayırbağı, Çal, Alazlı, Gürgendağ, Düzköy halkının, komşularımız Biçinik, Çayıriçi köyleri başta olmak üzere Tonya halkının, bölge halkının ne kadar duyarlı, ne kadar onurlu insanlar olduğunu bilmeyenlere bir kez daha gösterme zamanı" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap