SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çay turizmi Rize'de gelişecek

Çay turizmi Rize'de gelişecek

30 Eylül 2015 Çarşamba - 08:36




AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla inşaatına başlanılan projenin 2016 sonunda tamamlanarak, 2017’de hizmete sun





Rize ve civarında yoğunlaşmış olan çay sektörünün rekabet gücünü ve üretim kalitesini arttırmak, çay üreticisi KOBİ’lerin faydalanabileceği ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla inşaatına başlanılan projenin 2016 sonunda tamamlanarak, 2017’de hizmete sunulması planlanıyor. Proje sahiplerinden Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Sekreter Gafur Karali başkanlığında yapılan Eylül Ayı toplantısında Çay Araştırma ve Uygulama merkezi Projesi son durum değerlendirildi. Müşavir firma ile müteahhit firma yetkililerinin katıldığı toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Genel Sekreteri Gafur Karali projenin geldiği son durumu değerlendirdi. Karali, bina inşaatlarının tamamlandığını, makine ihalelerine başlanacağını belirterek, “Çay sektöründeki KOBİ’lere gelişmiş altyapı ve yüksek kaliteli hizmet sunmak, çay ürünlerinin çeşitliliğini ve katma değerini artırmak amacıyla kurulan merkezde, pilot çay üretim tesisi, paketleme tesisi, gibi bölümler yer alacaktır ” dedi.

Arzu ERBAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap