SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çanakkale Müzesi'ne ziyaretçi akını

Çanakkale Müzesi'ne ziyaretçi akını

13 Kasım 2013 Çarşamba - 16:17




Canik Belediyesi ve Canik Kent Konseyi tarafından açılan "Çanakkale'den Anadolu'ya Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi" bir haftada 25 bin





"Çanakkale'den Anadolu'ya" adlı proje kapsamında Canik Belediyesi ile Canik Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde açılan, Gelibolu yarımadası ve Çanakkale bölgesinin en çok ziyaret edilen müzesi konumundaki "Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi" büyük ilgi görüyor. Toplam 4 bin görsel parçadan oluşan müzeyi bir haftada 25 bin kişi ziyaret etti. Çanakkale Savaşlarına ait savaş malzemeleri ile yazı ve görsellerin sergilendiği müzede Çanakkale Savaşlarını canlandıran gerçek ebatta kıyafet ve silahlarla donatılmış askerler büyük ilgi görüyor. Müzede yer alan 'Dur Yolcu' asker heykeli, Seyit Onbaşı heykeli de ziyaretçilerin ilgisini çekti. Temsili şehitlik ve hastanede çadırının da kurulduğu müzede ziyaretçilere Çanakkale Savaşı'nı anlatan film gösterileri düzenlenirken ve konferans da veriliyor. Çanakkale şehitliklerine gidemeyen ve gitme imkanı olmayan veya gerekli bilgiden yoksun olan öğrenci ve vatandaşlara yönelik düzenlenen müzede, milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, yeni nesillere anlatmak ve canlı tutmak amaçlanıyor. Müzeyi Samsun genelinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, huzur evi sakinleri, yetiştirme yurdu öğrencileri, polis okulu öğrencileri, gaziler, şehit yakınları, askerler ve vatandaşlar olmak üzere 25 bin kişi ziyaret etti. Son ziyaretçilerini ağırlayacak olan müze, bu akşam kapanacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap