SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

11 Ekim 2017 Çarşamba - 09:07








ORDU- Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle müftülük bir program düzenleyerek başarılı olan din görevlilerine belge verildi.
Atatürk Parkı Sosyal Tesislerindeki programda konuşan Ünye Müftüsü Vedat Başsan haftaya dikkat çekerek, "1986 yılından bu yana önce Camiler Haftası daha sonra ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda her yıl ayrı bir tema işlenerek bu haftaya başkanlığımız dikkat çekiyor. Bu haftaki hutbemizde de camiler ve din görevlileri haftası konusu yer alacaktır" dedi.

"Önemli olan camilerde cemaatin olması"
Ünye Belediye Başkan Ahmet Çamyar ise, "Mekanlar ne kadar mükemmel olursa olsun önemli olan o camilerde cemaatin olması. Ve o cemaate de sizin gibi değerli din görevlilerinin başta dinimiz İslam olmak üzere hayatın gerçekleri ile ilgili vereceğiniz mesajlar, onları gerçekten ebedi hayata hazırlamakla ilgili yapmış olduğunu çalışmalar oldukça önemli. Son dönemlerde çocuklarımızın özellikle camilerdeki dini değerleri öğrenmekle ilgili başlamış oldukları bu çalışmayı gönülden destekliyoruz" diye konuştu.

Üç hakim tepeye cami çalışması
Başkan Çamyar konuşmasında Ünye'nin üç hakim tepesine cami yapımı için planda işaretlemenin yapıldığını ifade ederek, "Ünye Belediyesi olarak plan çalıştık. Bu ay ki Büyükşehir Belediyemize planı teslim ediyoruz. Ünyemize tepeden bakacak olan hakim tepelere; Bayramca, Çakırtepe ve Hacı Yusuf Bahri Efendi'nin kabrinin tam ön tarafına olmak kaydıyla üç hakim noktaya cami alanı işaretlemeleri yaptık. Bunlardan iki tanesinde kamulaştırma problemi yok. Bayramca'da ki arsayla Hacı Yusuf Bahri Efendi'nin kabrinin önündeki arsada kamulaştırma problemi yok. Plan onaylanır onaylanmaz cami inşaatı yapmaya başlayabiliriz. Önce proje sonrada yapım aşamasına geçebiliriz" şeklinde konuştu.
Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise, "Artık geldiğimiz noktada camilerimizin sayısıyla, hızlı bir şekilde cami yapıp bitirmekle değil, kültürümüzü, medeniyetimizi, toplumumuzun genetik taşlarını, yapılarını yansıtacak ama bugünün modern gelişimine de paralel olacak şekilde özgün ve örnek camiler inşa etmemiz gerekiyor. Artık biz sayı aşamasını geçtik. Yeterince camimiz var. Önemli olan camilerde artık kalite" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından bazı din görevlilerine başarı belgesi verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap