SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çağlayan’da kentsel isyan

Çağlayan’da kentsel isyan

20 Nisan 2016 Çarşamba - 09:39




Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yüzünden çaresizce bekleyen halk isyan etti.





Kentsel dönüşüm yüzünden evlerine bir çivi dahi çakamayan vatandaşlar, “Ya gelsin buraları alsınlar ya da bıraksınlar biz evlerimizi yapalım” diyerek, tepki gösterdiler

BİLGİ VERMİYORLAR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde vatandaşlar kentsel dönüşüm için sabırsızlıkla bekliyor. Yıllardır kentsel dönüşümü bekleyen halk, “Buralar yıkılacak diye ne evimizi yapabiliyoruz, ne de terk edebiliyoruz. Birileri gelip fotoğraf çekiyor ama konu hakkında kimse bilgi vermiyor” ifadelerini kullandılar.

MAĞDUR DURUMDAYIZ

Daha önceden mahallelerinde banka şubeleri ve 15 yataklı Sağlık Ocağı bulunduğunu belirten halk, “Mahallemize bağlı 50’ye yakın köy bulunmaktadır. Bu insanlar tedavi olmak için kilometrelerce yol giderek hastaneye ulaşıyorlar. Banka şubeleri taşındı. Burada mağdur durumdayız. Kentsel dönüşüm bir an önce hayata geçmelidir” şeklinde konuştular.


İhaleye çıkacak

Trabzon büyükşehir olmadan önce Çağlayan’da Belediye Başkan yardımcılığı yapan, şu anki Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Firar Bayrak, “Çağlayan için yazışmalar devam ediyor. Pelitli Mahallesi bu ay sonuna kadar ihaleye çıkacak. Sonra Çağlayan, merkezin tamamını kapsayan bir proje ihale edilerek yeniden yapılacak” dedi.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap