SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > ByLock suçlaması

ByLock suçlaması

28 Eylül 2016 Çarşamba - 11:06




Evinde bulunmayan Mihriban Yıldıırmın evinde arama yapan polisler, tutanak tutarak bilgisayarlara ve harici belleklere el koydu. Arama işlemlerinin ar





Darbe girişiminin ardından Cemaat’e yönelik başlatılan operasyonlarla birlikte OHAL’i kapsamında, Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan KESK/SES ve TTB Asistan Hekim Komisyonu Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mihriban Yıldırım’ın yakalama kararı ile evinde polis tarafından arama yapıldı.

Evinde bulunmayan Mihriban Yıldıırmın evinde arama yapan polisler, tutanak tutarak bilgisayarlara ve harici belleklere el koydu. Arama işlemlerinin ardından evden ayrılan polisler, sözlü olarak Yıldırım hakkında yakalama kararı olduğunu belirtti.

GAYRİ RESMİ GÖRÜŞME DEDİLER

İddiaya göre TEM’dan polisler hekim Mihriban Yıldırım’a telefonla ulaşarak, ByLock iletişim programının telefonunda kayıtlı olduğunun göründüğünü öne sürdü. Polis, “Telefonda bunu konuşmayalım, buraya gelin görüşelim” dedi. Resmi bir şekilde tebliğ edildiğinde şubeye geleceğini belirten Yıldırım’a polis, “Bu gayrı resmi bir görüşme olacak” dedi. Bunun üzerine Yıldırım emniyete görüşmeye gitmedi.

BİRİLERİ TARAFINDAN SERVİS EDİLDİ


Açığa alınma ve ihraç edilme ile ilgili kendisine hiçbir gerekçe resmi olarak sunulmamasına rağmen Yıldırım’ın telefonunda ByLock yüklü olduğuna dair iddianın Trabzon’da nereden servis edildiği belirli olmadan yayıldığını söyledi. Cemaatle hiçbir ilgisinin olmadığını belirten  Mihriban Yıldırım, “ByLock kullandığım söylentilerini birileri tarafından servis edildi. Cemaat üyeliğiyle hiçbir ilgim olmadığı bilinmesine rağmen yapılan bu operasyon, bana ve örgütlü olduğum TTB ve SES’e yönelik bir karalama kampanyasıdır. Boşa çıkaracağız” diyerek iddiaları ret etti.  Ayrıca Yıldırım, telefonunun Ocak ayında çalındığını belirterek, bu durumu polise bildirdiğini söyledi. Daha sonra mevcut telefonunun bulunduğunu ve kendisine teslim edildiğini belirtti. Öte yandan KTÜ’de görevli yedi araştırma görevlisi B.A., Ç.A., A.Ö., İ.N.B., İ.B., B.K. ve Y.M. bylock suçlamasıyla gözaltına alındı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap