SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Büyük proje (1)

Büyük proje (1)

23 Mart 2015 Pazartesi - 11:20








Hafta içi, Giresun Üniversitesi II. Geleneksel Hüseyin Hüsnü Tekışık Eğitim Günleri kapsamında, Bulancak’ın beldesi Kovanlık'taydık. Üniversite kalabalık bir ekip ve dolu dolu bir programla gelirken, Kovanlık’ta sıcak bir karşılama ve en iyi şekilde ağırlama ile karşılık verdi. Kovanlık üniversite, üniversite de samimiyeti gördü.

Kovanlık adına; başta Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar olmak üzere, Kovanlık’a giden ekipte yer alan Rektör Yrd. Prof. Dr. Kürşad Yapar, Doç. Dr. Sedat Maden ve tüm üniversite ekibine, üniversite adına da; başta Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Kovanlık Ortaokulu Müdürü Turgut Hendekçi ve tüm Kovanlık halkına teşekkür ederim.

Eğitim günlerinin en anlamlı ve faydalı günüydü bence... Kovanlık ziyaretimizde, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, büyük bir projeden bahsetti. Hatta projelerden. Giresun Üniversitesi’nin Bulancak’ta kurmayı planladığı Spor Bilimleri Fakültesi’ne de gönderme yapan Başkan Küçük bu projelerin, bölgede özellikle üniversitelere yönelik uluslararası yaz ve kış spor olimpiyatların en önemli altyapısını oluşturacağını, Spor Bilimleri Fakültesi'nin de bundan en fazla fayda sağlayacak bir konumda Bulancak’ta planlanmasının en doğru adım olacağına dikkat çekti.

Projenin detaylarına geçmeden önce; Mehmet Başkan’ın heyecanından ve hayallerinin genişliğinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Heyecanı ve hayallerinin bu kadar güçlü olması inanmışlığından geliyordu. Ki; bu projelerin ciddiyetini ortaya koyuyordu.

Bugün Giresun’un dahi çoğunun hiç gitmediği hatta varlığından dahi haberdar olmadığı 3 bin metrenin üzerinde rakımıyla Karadeniz bölgesinin en yüksek zirvelerinden Karagöl ve çevresinin turizme açılması projesi entegre ve mega bir proje. Proje kapsamında Pazarsuyu deresinin kaynağının çıktığı alanda büyük bir gölet inşa edilecek. Yine bu gölete Karagöl’ün zirvesinden gelen kayak pistleri, gölde Kırmızı benekli Alabalık üretimi yapılacak. Karagöl’ün çevresi geniş ve düz bir plato... (Devam edecek)


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap