SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bütçe yatırımları görüşülüyor

Bütçe yatırımları görüşülüyor

16 Kasım 2012 Cuma - 16:03




Trabzon’un büyükşehir statüsü kazanmasının ardından yasa gereği kapanacak olan İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi 2013 yılı bütçe yatırımlarını görüş





Trabzon’un büyük şehir olmasının ardından kapanacak olan İl Genel Meclisi ve Özel İdaresi, 2014’e kadar sürecek yatırım faaliyetleri için tam gaz bütçe hazırlıklarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Haydar Revi, 2014’e kadar faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti ve 2013’ün öz kaynak bütçesi tahmini bedelinin 45 milyon olduğunu belirtti. İl Genel Meclisi’nde ilgili komisyonların yaptığı bütçe hazırlığı, meclis başkanı Haydar Revi’ye sunuldu. Revi, bütçeyi mecliste görüşmeye açacak. Kasım ayı sonuna kadar yapılacak olan bütçe görüşmelerinde 2013’ün yatırım bütçesinin kesinleşeceğini belirtti. Revi, 2013’ün tam yıl 2014’ün de Mart ayına kadar ki bütçelerini yılı içinde hazırlayacaklarını belirtti. Meclis başkanı Haydar Revi, tahmini bütçesinin yarısının cari harcamalara 20 milyonunun da yatırıma dönük planlandığını belirtti. Revi, özellikle kırsal alanda yatırım planlamasında akaryakıt alımının da yatırım anlamında değerlendirildiğini söyledi. İl Genel Meclisi’nin İl Özel İdaresi için hazırladığı 2013 yılı bütçesinde istihdamın arttırılması ile ilgili olarak da yapılacak çalışmalara 10 milyon lira ayırması da dikkat çekti. Öte yandan İl Genel Meclisi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 2013 mali yatırım bütçesinin en fazla payını Milli Eğitim’e ayırdı. 7 milyon 815 bin lira Trabzon Milli Eğitimi’ne pay verecek olan İl Genel Meclisi MOBESE ile ilgili olarak da Emniyet Müdürlüğü’ne 100 bin liralık bir kaynak ayırdı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap