SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu okula erişim yok

Bu okula erişim yok

10 Haziran 2016 Cuma - 08:39




Devlet 3 aydır Akarsu’ya internet ve telefon hizmeti götüremiyor





TRABZON- Akarsu Mahallesi’nde 3 aydır ne internet var ne de telefon.

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Akarsu Mahallesi’nde hırsızlar fiber optik kablolarını çalarak bir mahalleyi telefonsuz ve internetsiz bıraktı. 3aydan beri kabloların yapılmamasından dolayı dünya ile ilişiğinin kesildiği köyde Akarsu İlköğretim Okulu’nda telefonsuz ve internetsiz kaldı. Eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren okulda 29 öğrenci eğitim görüyor. Okula iletişim sadece cep telefonlarıyla irtibat kuruluyor.

DEVLETE OLAN GÜVEN SARSILMASIN

Bu durum karşısında Trabzon Valiliği’ne bir yazı gönderen Eğitim-Sen Trabzon Şubesi durumu yetkililere anlattı. Yazıda, “Eğitim Öğretim hizmetinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesi için öğrencilerimizin nitelikli eğitim hakkına erişiminin sağlanması ve yurttaşlarımızın devlete olan güven duygusunun zedelenmemesi için ilgili kurumlarca internet ve telefon bağlantısının ivedilikle sağlanarak, sendikamızın bilgilendirilmesi” istendi.

BAKANLIĞA BİLDİRİLMİŞ


Trabzon Valisi adına Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş imzasıyla yazıya cevap verildi. Yazıda, “Milli Eğitim Bakanlığı İnternete Erişim Projesi kapsamında ADSL alt yapısının hazır olmayışı nedeniyle internet hizmeti verilmeyen bölgelere uygu üzerinden internet erişim hizmeti sağlanacaktır. İnternet erişiminde sıkıntı yaşayan, uydu internetine ihtiyaç duyulan okul listeleri (Maçka Akarsu Köyü bakanlığımıza bildirilmiştir” denildi.

VALİLİK ACZİYET İÇİNDE

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, devletin sermayeye karşı gücünün yetmediğini görmekteyiz diyerek Türk Telekom’un kabloları 3 aydır yaptırtamadığını söyledi. İkinci, “Valilik acziyet içerisinde. Valilik gönderdiği yazıyla kelimenin tamamıyla topu taca atmıştır. Burada valilik Telekom’u arayarak telefon hatlarının çektirmesi gerektirmektedir. Köyün ve okulun internet ve telefon erişimine kavuşturulması gerektirmektedir” diye konuştu.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap