SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu çığlığı kim duyacak?

Bu çığlığı kim duyacak?

26 Ocak 2016 Salı - 16:02




Turizm adına verilen vaatler birbiri ardına sıralanırken, eldeki turizm tesislerinin ihmal edilmesi bardağı taşırdı. Turizmin kent ekonomisine büyük k





Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi Kayabaşı Yaylası ve Kayabaşı Yayla Kent Tatil Köyü; yıllardan beri yaşadığı elektrik, telefon ve ulaşım sıkıntılarının çözülmesini bekliyor. İşletme Müdürü Ali Pişiren, tatil köyünün Akçaabat Belediyesi’ne bağlı olduğunu söyleyerek, “Ancak ne çöplerimizi almaya ne de yollarımızı açmaya geliyorlar. Biz de ilgilenmedikleri için Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp yardım istiyoruz, onlar da gelip yollarımızı açıyor” dedi.

12 AY TURİZM

Olası bir rüzgâr veya kar fırtınasında altyapı yetersizliğinden telefon ve elektriklerin kesildiğini söyleyen Pişiren, şunları kaydetti: “Türk Telekom ve TEİAŞ yetkililerine defalarca kez yazılı ve sözlü olarak şikâyetlerde bulunduk. Bize gelen cevapta ise ‘Altyapının yetersiz ve eski olduğundan dolayı değişmesi gerektiği ancak genel müdürlüklerden yatırım için yazışmalarının devam ettiğini’ söylemektedirler. Yayla turizmi için Trabzon’un önemli yerlerinden olan Kayabaşı’nın bunu hak etmediğini düşünüyorum. Biz Doğu Karadeniz yayla turizmini 12 aya yaymak için her türlü fedakârlığı yaparken; TEDAŞ, Türk Telekom ve Akçaabat Belediyesi görevlerini yapmayarak bizleri zor duruma düşürmektedir.”

ZOR DURUMDA BIRAKILIYORUZ

Yaylada tatil yapmak isteyenlerin kendilerine ulaşamadıklarından yakınan Pişiren, “Rezervasyon için arayan yerli ve yabancı turistler, önce rezervasyon yaptırabiliyorlar, sonra tatil zamanı geldiklerinde bize ulaşamıyorlar. Bunun sebebi telefon ve elektriğin olmaması ya da yollarımızın kapalı olmasından tatil köyüne ulaşamadıkları. İşletmemiz bu konularda zor durumda kalmaktadır. Bunun sadece bizim işletmemize değil, Trabzon’un tanıtımına da etkisi büyüktür” ifadelerini kullandı.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap