SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Böyle çöküyor eğitim sistemi

Böyle çöküyor eğitim sistemi

10 Mayıs 2015 Pazar - 10:43




Sendikalarına üye okul müdürünün siyasi baskı gördüğünü iddia eden Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü isyan etti. Valiyi göreve çağıran Özlü, "





Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Trabzon’da sendikaya üye tek okul müdürüne sürekli baskı yapıldığını iddia etti. Trabzon’un Maçka ilçesi Çatak İlköğretim Okulu’nda Eğitim-İş Sendikası’na üye okul müdürü Balıbey Bal’ın siyasi baskı gördüğünü öne süren Tamer Özlü, okul müdürünün kendi çalışacağı yönetime İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmediğini söyledi. Özlü, AKP’ye üye bir kişinin kızının müdürün istememesine rağmen ilkokula müdür yardımcısı olarak getirildiğini belirtti.

Özlü, daha önce ortaöğretimde görevli olan müdür yardımcısının yasaya göre ilköğretime değil de ortaöğretim görülen okullara müdür yardımcısı olabileceğini söyledi. "Bir tane müdürümüz var, olmadık baskılar görüyor" diyen Özlü, şöyle devam etti: "Müdürün kendi çalışmak istediği kişileri göreve getirilmiyor. Siyasi baskı ile müdürün izni olmadan başka biri okula müdür yardımcısı olarak atanıyor. Biz o müdür yardımcısına bir şey demiyoruz ama müdür kendi çalışmak istediği ekibi kendi belirler." VALİYE ÇAĞRI Siyasi baskıyla müdürün kendi ekibine çalışma şansı verilmediğini belirten Özlü, "Hükümetin talepleri doğrultusunda atama yapıldı. Bir tane müdürümüz var, onu da yedirtmeyiz. AKP kendi çıkardığı yasalara bile uymuyor. Buradan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e sesleniyorum. Bu sorun bir an önce çözülsün" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap