SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bomba patladı

Bomba patladı

10 Ocak 2016 Pazar - 10:53








Rize’de ortaya çıkan çocuk skandalı ile ilgili gözaltına alınan ve ardından tutuklanan M.N.G., kendi geçmişini bir kalemde çizdiği gibi Rize’de Avukatlık yapan oğlu ve Eczacılık yapan kızının da kariyerini ortadan kaldırdı. “Bin düşün bir yap” derler. Bu sözün ne kadar doğru olduğunu anlamamak için aptal olmak gerek. İşin içinde çocuk olunca iş değişir, boyutları ve önemi değişir. “Hadi zamparalık neyse” derim, “İçki, kumar neyse” derim. Tabii belli yerlere gelen insanların bunları bile yapması doğru değil. Ancak geçmişinde uzun yıllar devlet kademelerinde görev yapan, bir koltukta 4 karpuz taşıyan birinin çocuklara cinsel taciz veya cinsel ilişkiye girmesini kimse bana anlatamaz. Ne oldu şimdi? Hadi bakalım çözelim işi, nasıl?

Ben uyardım. Defalarca, yüzlerce kez uyarılarda bulundum. Kimlere mi? Siyasilere. M.N.G.’nin o koltukları hak etmediğini, kurdu kuzuların içine atmak olduğunu söyledim. Çünkü geçmişini duydum ve biliyordum. Biz saçlarımızı değirmende ağartmadık, yıllarımızı bu mesleğe verdik. Ama kimse bizi dinlemedi. Peki sonuç? M.N.G. kadar bunu buraya atayanlar da sorumlu değil mi? M.N.G. kadar siyasetçiler de suçlu değil mi? Diyarbakır’dan başlayan serüven bugüne kadar geldi. Hiç mi hiç kimse şüphe duymadı?

İnsanları belli makamlara getirirken, mutlaka geçmişi araştırılmalı. M.N.G.’nin geçmişine bakılsa idi, bugün bu rezalet ortaya çıkmazdı ve çocukları da kafalarını ellerinin arasına almazdı. Şu an araştırmalar var. Bakanlık müfettiş gönderdi, tüm arşiv araştırılıyor. 2003 yılından günümüze kadar yurtta kalan tüm çocuklar üzerinde araştırma yapılacak. Bakalım neler ortaya çıkacak? Bu sadece M.N.G.’nin değil, Rize’nin de ayıbı değil mi? Sırada kimler var? Yakında hem de çok yakında birçok isim daha yargı önüne çıkmaya başlayacak. Bu olayın patlamasının ardından insanlar cesaretlenmiş ve bizleri aramaya başladı bile. Yeni delil ve belgeler ile bazı kurum müdürleri ve müdür yardımcılarını ifşa etmeye başlayacaklar.

Artık pim çekildi ve bomba patlamaya hazır. Birçok müdür ve müdür yardımcısı bu bomba ile M.N.G. gibi telef olacak. Artık Rize siyasetçileri ölçmeli, tartmalı ve ona göre atamalarını yapmalı. İnsanların geçmişleri iyi araştırılmalı. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kız ve eşlerimizi kimlere teslim ediyoruz? Bu teslimattan kimin ne kadar suçu var? Artık bundan sonra suçlu kadar, suçluyu o mevkilere getirenleri de eleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Artık bir bomba patladı, fitil ateşlendi ve bu fitile kaç bomba bağlı önümüzdeki günlerde göreceğiz...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap