SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bölgeye istihdam sağlıyoruz

Bölgeye istihdam sağlıyoruz

16 Mayıs 2017 Salı - 12:02




Granit ve mermer denilince Türkiye’de akla gelen ilk firmalardan biri olan AK Granit’in sahibi Hasan Akyasan, gazetemize konuştu.





Başarılı iş adamı, çalışmalarını anlatırken hedeflerini de sıraladı ve Sürmene’ye kazandırma arifesinde oldukları patlatma taş fabrikasından heyecanla bahsederek bölgeye istihdam sağlamak adına gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

AK Granit’in sahibi Hasan Akyasan, gazetemize çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Akyasan’ın açıklamaları: “En büyüğü Amasya’da olmak üzere Denizli ve Balıkesir’de 3 tane patlatma taş fabrikası var. Karadeniz Bölgesi’nde ve Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde bu fabrikadan yok. Gürcistan’dan talep olduğu zaman buradaki müşteriler ya Amasya’dan ya Denizli’den veya Balıkesir’den almak zorunda. Bizim istediğimiz şey şu: Bu istihdam alanı yaratacak fabrikayı Trabzon’a kazandırmak. Bizim şu anda satın aldığımız makinelerde en az 42 bayan istihdam edilecek ve bu ürünün yüzde 90’ı yurt dışına gidecek. Amacımız özellikle bayan istihdamını artırmak. Amasya’daki fabrikalarımızın birçoğunda da bayan çalışıyor zaten.”

MÜŞTERİ FARKLI YERE GİTMEYECEK

“Yaklaşık 40 çeşit ürünümüz olacak. Televizyon ünitelerinde, televizyon arkalarında, balkon patlatmalarında, belediye ıslah alanlarında, peyzaj alanlarında, ofislerde ofis arka kaplamalarında birçok dekoratif alanda, turizm alanlarının birçoğunda kullanılabilecek bir ürün yapacağız. İstediğimiz şey şu: Gürcistan’dan bu tarafa gelen müşterilerimiz Amasya’ya veya farklı yerlere gitmesin. Bu ürün müşteriye ulaşana kadar araya fiyat farkları koyulmasın. Üretim konusunu ele alırsak yüzde 50’ye yakın indirim olacak. Dolayısıyla burada Trabzon’da bir üretim fabrikası yapılması önemli.”

ÖZELLİKLE SÜRMENE’Yİ İSTEDİK


“Bu fabrikanın özellikle Sürmene’de ya da Araklı’da olmasını istedik. Çünkü Sürmene nüfusumuz 45 binden 25 bine düştü. Bunun tamamı istihdamla alakalı bir nüfus kaybı. Sürmene’de bir fabrika olsa istihdam olanağı, nüfus kaybını da önler diye düşünüyoruz. Sadece kiraya çalışan vatandaşlarımız var. Bizden alacağı ücret çalışanı tatmin edecek, bir ailenin geçimini sağlayabilecek ücret vereceğiz bu farika hayata geçtiğinde çalışanlarımıza.”

MAKİNELER ALINDI

“Makineler alındı ve yaklaşık 1 ay içerisinde arazi tahsisinden sonra ya şirket olarak kendi bünyemizde bir arazi alacağız ya da yatırımcı belediye başkanlarından rica edeceğiz. Bize bu iş için 3 dönümlük bir yer lazım. 2 ilçe belediye başkanımızın ‘Bizim ilçemizde yapın’ diye ısrarları oldu ama biz Sürmene ve Araklı ilçeleri için ısrarcı olduk ve Sürmene ilçesinde bu yatırımı yapmak üzere gerekli görüşmeleri sağladık. Yaklaşık 1 ay içinde inşaatına başlayacağız ve 3 ay içerisinde bin metrekarelik kapalı alanı inşa edeceğiz. Geri kalan kısım ise açık alan olacak. Mimarı, tasarımcısı, pazarlamacısı, nakliyecisi, şoförü gibi birçok insana istihdam olanağı sağlanmış olacak bu proje ile. Bizim bahsettiğimiz 42 kişi kesin ve en az istihdam olanağıdır, bu sayı mutlaka artacaktır.”

RENK TAŞ MUTFAK ALANINDA TEK!

“‘Renk Taş Grup Mutfak’ diye de yeni bir firmamız var. Renk Taş dışında, Karadeniz Bölgesi’nde mermer imalatçılarında tek üründe imalat yapan hiçbir firma yok. Renk Taş, Türkiye genelinde sadece mutfak tezgahı yapıyor. Sadece mutfak tezgahı yapan tek firmayız. Müşterimiz atölyeye girdiği zaman mutfak tezgahından başka hiçbir ürünü orada göremez. Bunun amacı da tek işle ilgilenip kaliteyi artırmak ve müşteriye daha iyi hizmet vermektir.”


17 İLDE ŞANTİYEMİZ VAR

“Metrajı büyük projelerde yeterlilikleri uygun olan firmalardanız. Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 650 bin metrekare uygulama yaptık. Bu konuda Türkiye’nin proje anlamında en büyük ikinci firmasıyız. Türkiye’de 10 bin 114 konut uygulamasına imza attık. Bunun dışında okullar, iş merkezleri ve bireysel projelerimiz ve özel sektör projelerimiz oldu. Alanımızda Türkiye’nin 17 ilinde şantiyelerimiz var. Bu ağı oluşturan tek eksiğimiz Karadeniz Bölgesi. İnşallah onu da tamamlayacağız. Bu şekilde Türkiye’nin geneline daha güçlü bir şekilde hitap edeceğiz.”

DIŞ CEPHENİZDE SIKINTISIZ ÜRÜN

“Dış cephe çalışmalarında bu işlemin uygulanması da çok kolay. Dış cephede en kaliteli dış cephe boyasını da kullansan belli bir zaman zarfında deforme oluyor. Ama bu üründe böyle bir sıkıntı olmuyor. Dış cephen, yalıtımın yıllarca sıkıntı yaşatmıyor. Sadece  straforun üzerine 2 milimetre olarak kesilmiş mermeri uyguluyoruz. Söz konusu ürünün yaklaşık 15 yıla kadar garantisi var, zaten ürün doğal ürün olduğu için renk değiştirme gibi bir ihtimali yok. Ak Granit olarak en teknolojik şartlarda ürettiğimiz bu ürünü en uygun fiyata müşteriye sunmaya çalışıyoruz. Proje firması olarak da Türkiye’de uygulama alanında büyük projelere ve konut projelerine katılıyoruz.”

ÖDEME KOLAYLIĞI


“Mermer ve granit satın alan bir müşterinin perakende olarak bu işlemi yaparken alacağı en uzun vade 30-60-90-120 aydır. Örnek veriyorum; müşterimiz geldi ve 10 bin liralık bir alışveriş yaptı. Kredi kartında 10 bin liralık limiti vardır ve vadesi en fazla 12 aydır ve vade farkı da koyulacaktır. Bu da müşteriyi zarara sokar. Bunu görünce biz kampanya yaptık. Müşteri kredi kartı ve kefil kullanmadan, şubeye de gitmeden bizim firmamızda 5 dakika içerisinde sadece TC kimlik numarası ile istediği takdirde vade farkı olmadan 48 aya kadar taksit ile ürününü satın alabiliyor. Ödemesini de 4 yıl içerisinde yapabiliyor. Bu olay da doğal olarak müşterinin lehine bir durum oluşturuyor. Ak Granit’in farkı işte bu.”

GERİ DÖNÜŞÜME TAM KATKI

“Ham maddenin birinci özelliği tamamen mermerin atığı olan maddelerden üretiliyor olması. Mesela sizin bir inşaatınız var ve kırılan parçalardan dökülen atık ve fire parçalardan geri dönüşüm olarak oluşturuluyor. Ham maddenin ana maliyeti yok. Sadece ara maliyet dediğimiz nakliye ve temizlik gideri var. Metraj üzerinden herhangi bir fabrikacıya para ödemiyoruz. Tamamen piyasadaki mermercilerden renk renk ayırdıkları atık parçaları belli bir ücret karşılığında alıp geri dönüşümünü sağlıyoruz. Trabzon’da ve bölgemizde olan mermer atölyelerine de bu konuda destek sağlıyoruz. Bu şekilde bölgemizde olmayan yatırımı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

AMACIMIZ MALİYETİ DÜŞÜRMEK

“Amacımız mermerdeki ana maliyetleri düşürmek ve ülkemizdeki ham maddeyi iki santimin altına düşürüp müşteriye uygun fiyatta sunmak. Tamamen milli ürünlerle, Sivas traverteni, Diyarbakır empradoru, Gümüşhane’nin önemli ürünlerinden dünyanın en pahalıları arasında yer alan Onix ile bu işi yapacağız. Biz daha önce bu işin sözleşmesini yaptık, ürün tanıtımı için pazarlama ağını kuruyoruz ve büyük bir showroom açacağız. Hem İstanbul’da hem de Trabzon’da satış alanı oluşturmak amacındayız. Bu ürünü 2 milimetre olarak kesiyoruz ve arkasına cam ekliyoruz. Ürünümüzün + 100 ve  -100 sıcaklıklara kadar dayanıklılık testleri yapılmış durumda ve maliyeti 3’te 1’e kadar düşürüyoruz. Buna rağmen özellik de, görünüm de aynı kalıyor. Kesimi açısından 2 milimetre olması çok özel bir durum. Çünkü bu incelikte kaliteyi yakalamak çok önemli.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap